ŽIVĚ A ČESKY: Přílet Dragonu k ISS

24. ledna 2022 zachytil Matthias Maurer odlet nákladní lodi Dragon. Přistáním u pobřeží Floridy skončila jeho zásobovací mise CRS-24. Vrátil se s více než dvěma tunami materiálu. Zdroj: pbs.twimg.com

Včera jsme byli svědky startu dlouho odkládaného startu rakety Falcon 9 s kosmickou lodí Dragon 2 na misi CRS-25. Start se uskutečnil v plánovaný čas 02:44 SELČ. K Mezinárodní vesmírné stanici se kosmická loď připojí kolem 17:20 našeho času a na mezinárodní stanici dopraví celkem 2 668 kilogramů nákladu. 544 kilogramů je umístěno v nehermetizovaném trunku kosmické lodi a 2 124 kilogramů v kabině, kde jsou například zásoby pro posádku, hardware pro opravy a modernizaci stanice atd. Dragon 2 se bude připojovat na dokovací port modulu Harmony.

Náš přenos z připojení spustíme zhruba v 16:50 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Zdroje informací:
https://twitter.com/
https://nextspaceflight.com/

Zdroje obrázků:
https://pbs.twimg.com/media/FJ2lMdVXMAQ1HEh?format=jpg&name=orig

 

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

5 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Přílet Dragonu k ISS”

  1. Ondrej K. napsal:

    Dobry den,
    jen dotaz. Slo by napr. updatem clanku, zminkou v komentarich ci notickou v kratkych zpravach po startu ci jine komentovane udalosti zminit jak to dopadlo (start uspesny, odlozeny, atd….) takhle to, pokud to nesleduje clovek online, musi ctenar hledat v jinych zdrojich?
    dik
    o.

  2. PetrV napsal:

    Co mají umístěno v trunku za náklad?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.