ŽIVĚ A ČESKY: Cygnus čeká na cestu k ISS

Od posledního komentovaného přenosu uplynuly už tři týdny, ale teď nás čeká slušný nášup. V dalších dnech by nás měly čekat hned tři komentované přenosy. Začneme startem z kosmodromu MARS na východním pobřeží USA ve Virginii. Tady již stojí raketa Antares, která by měla zítra ve 14:59 našeho času vyrazit vstříc obloze. Pod jejím aerodynamickým krytem čeká kosmická loď Cygnus, která veze na ISS zhruba 3,7 tuny nákladu včetně potřeb pro výstupy do volného prostoru nebo vědecké experimenty.

Náš přenos spustíme zhruba 15 minut před startem, tedy okolo 14:45 SEČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Ve vloženém okně naleznete i záznam vysílání, který by měl být díky novému vylepšení k dispozici několik desítek sekund po ukončení vysílání.

Zdroje informací:
https://www.nasa.gov/
https://spaceflightnow.com/

Zdroje obrázků:
https://forum.nasaspaceflight.com/…dlattach;topic=42553.0;attach=1459465;image

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

25 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Cygnus čeká na cestu k ISS”

  1. Charlie napsal:

    Zaznam nema zadny problem. Shlednuto na Androidu.

  2. Geo napsal:

    Díky !
    Zhlédnuto právě teď bez nejmenšího problému.

  3. Anastaz napsal:

    Elegantní raketka.
    Nějak vás nestíhám živě, ale i tak dík za přenos. Dobrá práce jako vždycky.

  4. Jarek napsal:

    Jděte už s tím MALL do háje. Žádám Vás o návrat k YouTube….tenkrát vše bylo ok. MALL již několik šancí dostal a takto to vážně nejde…
    Dekuji

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Video bude během chvilky k dispozici, žádný strach.
      P.S. Možná si už nepamatujete na problémy spojené s YT. I tam někteří lidé hlásili, že jim nejde zvuk,nebo že mají černou obrazovku. Pokud si navíc někdo nárokoval práva na část startu, bylo video i několik hodin nedostupné. Zvláštní, že tehdy to nikomu nevadilo a tady se z toho dělá takový nepřekonatelný problém, zvlášť, když je objektivní, že problémů výrazně ubývá.

  5. Martin napsal:

    Musim se pridat k Radovi, ze jsem to dnes sledoval pres PC a mel jsem stejne zazitky s preskaovanim a opakovanim nekterych casti. Pri odpocitavani startu dokonce preskocil zaber na jiz letici lod a takovych kousku tam bylo po startu vice. Myslel, jesm, ze mi kolisa net, ale kdyz ctu co pise Rado, tak jestli to nebylo prenosem. Pripojeno jen jedno PC na VDSL 50/5. Jinak diky a tesim se na zachyceni u ISS.

  6. Majo napsal:

    Pane bože,veď to by ma ani nenapadlo pozerať cez telefón alebo TV.Samozrejme cez počítač.Potom sa ani nečudujem,že sa Vám to nepáči a len frflete.

    • Rado napsal:

      To je samozrejme Váš problém, že Vám niečo nenapadne.. Cez veľkú telku alebo mobil pozerám veľa videí, skúste to aj Vy, je to super 🙂 Ale mall neodporúčam. A to je škoda, bohužiaľ tam dávajú obľúbené prenosy štartov rakiet.. Nuž ale aj takto sa dá pokaziť radosť z kozmonautiky.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Tak pokud je pro vás sledování na TV důležitější než přenos samotný ,tak je to vaše volba. Zkuste to na PC.

      • Rado napsal:

        Posledný štart Sojuzu som pozeral na pc a musel som prepnúť na Roskozmos. Ale ok. Najbližší prenos skúsim zas na pc..

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Neříkám že na na PC je to absolutně vždy bez problémů, ale je to rozhodně vyladěnější než přes mobil.

  7. Rado napsal:

    Naživo a česky už nepozerám pravidelne kvôli nekvalite prenosu. Dnes som si po čase pustil z telefónu na telku, lebo mallTV asi stále nieje pre tv. No a zas sklamanie. Kolísanie kvality, opakujúce sa časti (info o parametroch prvého stupňa a aj motora RD som mal dva krát) a nakoniec mi to pri štarte horného stupňa seklo a bolo zas koliečko načítavacie. Potom mi vyskočilo, že sa prehliadač zastavil a tým moja radosť z prenosu načisto zhasla.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      A přes počítač jste to nezkoušel? To bych udělal jako první, než experimentovat s telefonem a TV.

      • Marw napsal:

        Zial aj ja som mal problem s videom. Prenos som si pustil cez PC (Win 8.1, Firefox) a prenos prakticky nebol pozeratelny – video sa neustale „sluckovalo“, tj. niekolko krat sa zopakovala ta ista povedzme 20 sekundova slucka, potom prenos zrazu skocil na uplne inu cast, chvilku bezal normalne a zase sa zasluckoval, pripadne video skocilo naspat na predchadzajucu slucku 🙁 nebolo to pozeratelne a ak som chcel vobec vidiet start musel som prejst na stream NASA na Spaceflight Now (ten fungoval bez problemov).

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Díky za info, měl jsem během přenosu asi 500 při odesílání ztracených snímků, možná to s tím nějak souviselo.

  8. Jirka Hadač Redakce napsal:

    Znamená to, že z pad abort Starlineru bude přenos? Supr 🙂

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.