Vesmírné výzvy – prosinec 2018

Naši odběratelé na YouTube dostali hodinu po začátku nového roku dárek – na nejslavnějším videoportálu jsme pro ně zpřístupnili archiv 111 dílů pořadu Vesmírné výzvy. Ty totiž od Nového roku vychází právě tam. Důkazem budiž i nejnovější díl, který rekapituluje prosinec a k jehož sledování Vás nyní zveme. Jelikož se toho v prosinci událo hodně, jedná se o nejdelší díl v historii – najdete v něm třeba osm hlavních témat (přílet sondy OSIRIS-REx k asteroidu Bennu, start lunární sondy Chang’e 4, třetí použití prvního stupně Falconu 9, start mise lodi Dragon CRS-16, start Falconu 9 s navigační družicí GPS, start Sojuzu MS-11, ruský výstup do volného prostoru k inspekci navrtaného Sojuzu a návrat Sojuzu MS-09).

YouTube začal před několika měsíci nabízet službu takzvaných premiér, kterých budeme u Vesmírných výzev využívat. Co je to premiéra na YouTube? Nově nahrané video se začne přehrávat v přesně daný čas – je to podobné jako v případě přímých přenosů. Během premiéry je k dispozici chat, kde mohou diváci komunikovat s autorem nebo mezi sebou. Po skončení premiéry je video dostupné na stejné adrese jako všechna ostatní Youtube videa. Dnes Vám tedy přinášíme naši první premiéru – ta začíná 1. ledna ve 20:00. Těšíme se na Vás!

Vesmírné výzvy mají počínaje rekapitulací září 2018 nejvyšší momentálně dostupnou kvalitu – rozlišení 4K a 60 snímků za sekundu. Pokud Váš počítač, tablet, notebook či mobilní telefon podobnou kvalitu nepodporují, YouTube Vám stále nabídne i menší rozlišení.

Zdroje obrázků:
https://www.nasa.gov/…/twelve-image_polycam_mosaic_12-2-18.png

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

6 komentářů ke článku “Vesmírné výzvy – prosinec 2018”

  1. Jirka2 napsal:

    Děkuji za informaci. Jsem rád, že alespoň na YouTube něco z Vaší skvělé práce zůstane, navíc ve špičkové kvalitě. Dosud jsem všechny pořady sledoval výhradně přes hybridní TV vysílání, což zřejmě Mall nenabízí. Škoda.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      MallTV by měl v prvním čtvrtletí přijít s řešením pro chytré televize a již brzy by měly přijít mobilní aplikace.
      P.S. Vesmírné výzvy nebudou mým jediným projektem na YouTube. Jakmile se na MallTV přesunou komentované přenosy (blíží se to!), spustíme na YouTube pravidelné živé vysílání vyplněné odpovídáním na dotazy z chatu. Bude to jakási náhrada za komentované přenosy.

  2. Petr Poruban napsal:

    Díky, děláte pěkné přehledy.

  3. entes napsal:

    Dekuji, ale co to znamena pro Vase videa na Stream.cz ?
    Znamena to ze spolupraci s nimi ukoncujete a nadale budete tato videa nabizet prostrednictvim youtube?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.