ŽIVĚ A ČESKY: Přílet Crew-3 k ISS

Dnes ve 3:03 našeho času jsme byli svědky startu rakety Falcon 9 s kosmickou lodí Crew Dragon Endurance, která dopravila na oběžnou dráhu čtyřčlennou posádku. Startem však jejich cesta rozhodně nekončí. Cílem čtveřice z USA a Německa je Mezinárodní kosmická stanice, kde by měli strávit půl roku. K tomu je ale potřeba, aby se Crew Dragon ke stanici připojil. Zhruba 22 hodin po startu by tedy mělo dojít k automatickému připojení lodi k ISS. Tím bude počet členů 66. dlouhodobé expedice na stanici rozšířen na dnes již tradičních sedm. Přílet lodi budeme samozřejmě vysílat s českým komentářem.

Náš přenos z připojení spustíme zhruba v 0:40 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

EDIT 11. listopadu 22:05
Crew Dragon má náskok. K připojení by tedy nemělo dojít kolem 1:10 SEČ, ale už kolem 0:33 SEČ. Náš přenos tedy začne už o půlnoci!

Zdroje informací:
https://www.elonx.cz/
https://blogs.nasa.gov/
https://www.nasaspaceflight.com/

Zdroje obrázků:
https://horizonterm.blob.core.windows.net.optimalcdn.com/…/spacex-capsula.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.