ŽIVĚ A ČESKY: Dva přenosy ve znamení SpaceX

Fanoušci kosmonautiky se v těchto dnech opravdu nenudí. Noc na 7. října nám může posloužit jako vzorný příklad. Ve střední Evropě bude ještě 6. října, když se ve 22:57 má kosmická loď Crew Dragon připojit k Mezinárodní kosmické stanici. V rámci mise Crew-5 sem na půlroční pobyt dopraví zástupce USA, Japonska a Ruska. Když se čas přehoupne přes půlnoc, měli bychom se v 1:07 SELČ dočkat startu rakety Falcon 9, která z rampy SLC-40 vynese dvě telekomunikační družice – Intelsat Galaxy 33 a 34. Aby to bylo ještě zajímavější, bude první stupeň nosiče použit už počtrnácté. Obě tyto události vám nabídneme živě s českým komentářem.

Náš přenos z připojení spustíme zhruba ve 22:30 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba v 0:50 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

EDIT 0:37
Start se posouvá na 1:20 SELČ, přenos tak začne v 1:05.

Zdroje informací:
https://www.elonx.cz/
https://www.elonx.cz/
https://www.nasa.gov/

Zdroje obrázků:
https://www.teslarati.com/…webcast-111620-NASA-ISS-approach-12.png
https://www.intelsat.com/wp-content/uploads/2022/09/G33-Finished-7-1-974×1024.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.