Za SLS na Floridu, nebo do Brna

V nákupních galeriích bývají všelijaké výstavy. Třeba o dinosaurech nebo o šmoulech. Brněnské OC Futurum si ale připravilo podívanou jinou. A to vpravdě kosmickou. V prostorách OC Futurum se do 18. června koná akce Kosmofest. Tvoří ji desítky výstavních panelů, různé astronomické i kosmické předměty nebo třeba modely. Kosmofest je volně přístupný v prostorách celého nákupního centra. Osm panelů je například o každodenním životě kosmonautů na oběžné dráze, o jejich stravovacích návycích, vycházkách i hygienických potřebách. Dalších osm panelů se zabývá programem Artemis, Apollem a budoucí vesmírnou spoluprací při dobývání cizích světů. Také jsou tu čtyři plachty s podpisy všech kosmonautů z prvních šedesáti let dobývání vesmíru.

Autor textu u SLS na Floridě ... a v Brně

Autor textu u SLS na Floridě … a v Brně
Foto: Tomáš Přibyl

Dominantou celé výstavy je ale velká maketa SLS zapůjčená z Náměšti nad Oslavou, která byla i na Náměšťských dnech kosmonautiky. Všude okolo je připraven doprovodný program v podobě vitrínek s modely různých kosmických objektů, nášivkami kosmických misí nebo zaručeně pravými meteority.

Celá expozice je určena pro širokou veřejnost, nejvíce pro typické návštěvníky nákupních galerií – pro rodiny s dětmi. Spíše než dlouhý seznam misí a čísel se člověk dozví zajímavosti, které jsou podány srozumitelnou formou.

Pokud se do Brna o víkendu nedostanete, nezoufejte. Kosmofest se již brzy bude stěhovat do dalších českých velkoměst!

Podpisy, podpisy, strašně moc podpisů kosmonautů

Podpisy, podpisy, strašně moc podpisů kosmonautů
Foto: Michal Přibyl

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.