Vesmírné výzvy – prosinec 2022

VV_2022_12

V minulých Vesmírných výzvách jsme se věnovali misi Artemis. Nyní se podíváme na zakončení této úspěšné mise. Dále se zaměříme na problémy Sojuzu MS-22. Poté nás čeká start družic Hakuto-R 1 a MTG-I1 i představení posádky do mise DearMoon s českým želízkem v ohni. Následuje havárie rakety Vega-C. Po Kosmonautice v kostce Vesmírné výzvy nabídnou start družice SWOT, americký výstup do kosmického prostoru a také starty misí OneWeb F15, O3b mPOWER 1, EROS-C3 a dvou Starlinků. Přijměte naše pozvání ke společnému sledování premiéry tohoto videa, dnes tradičně ve 20:00.

Vesmírné výzvy jsou součástí Youtube kanálu Kosmonautix, kde najdete například zajímavá kosmonautická videa s českými titulky.

Pořady Kosmonautixu najdete nově i na internetové televizi MALL.TV. Každý den zde vycházejí pořady s názvem Vesmírné zprávy a v pátek pořad Vesmírná technika. Také zde najdete živě a česky komentované přímé přenosy startů raket.

Starší pořady můžete najít na Stream.cz pod názvem Dobývání vesmíru, kde stejnojmenný pořad přinášel po mnoho let každý týden události z kosmonautiky. V této sekci je i astronomický pořad Noční oblohabonusová videa, jako Vesmírné dotazy nebo záznamy kosmonautických přednášek Tomáše Přibyla, Dušana Majera a Lukáše Houšky.

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

3 komentářů ke článku “Vesmírné výzvy – prosinec 2022”

  1. pave69 napsal:

    Hmm, pro účet zdarma je na youtube rozlišení videa dnes jen 360p. To snad radši Mall.tv s 8mi reklamami za 5 minut. Doufám, že z toho kosmonautix alespoň něco málo má.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Z videí na YouTube nemáme nic.
      To není jen pro účet zdarma, v téhle kvalitě mají video všichni. YouTubu trvá zpracování nečekaně dlouho. Video jsem nahrál už včera v osm ráno jako obvykle ve 4K, 60 fps. Premiéra byla v osm večer ve FullHD 60 fps – tak jak premiéry bývají. Netuším, proč je to teď jen v 360p.
      Jelikož problém stále trvá, provedl jsem reupload videa. Plán byl, že jakmile bude zpracované, nechám původní video jen jako neveřejné – lidé se k němu pořád dostanou přes původní odkazy, ale nebude se ukazovat třeba ve výsledcích vyhledávání. Veřejně jej nahradí nová verze. Jenže YouTube pořád to náhradní video zpracovává, takže se zdá, že budu muset znovu vyrenderovat celé video VV a provést ještě jeden reupload.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Tak snad už konečně by mělo být náhradní video k dispozici. 😉

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.