ŽIVĚ: Super Heavy B4 se vrací na rampu

Zhruba před měsícem jsme byli poprvé svědky sestavení Super Heavy a Starship. Prototypy B4 a S20 byly spojeny jen několik desítek minut a poté opustily rampu a zamířily do výrobní oblasti, kde bylo ještě potřeba dodělat některé činnosti. Zatímco Starship S20 už v polovině srpna vyrazila na suborbitální rampu B, Super Heavy B4 zatím stále zůstává v přípravné oblasti. Jelikož však před několika hodinami dojely k montážní věži High Bay (kde se pracuje na B4) transportéry SPMT (Self Propelled Modular Transporters), dá se očekávat, že by dnes mohlo dojít k vývozu Super Heavy. Tuto teorii potvrzuje také skutečnost, že je na dnešek mezi 14:30 až 18:30 SELČ vydána uzavírka silnice, po které se přepravují náklady mezi testovací a výrobní oblastí. V tomto článku najdete okno přehrávače přímého přenosu. Nenechte se zmást, náhledový obrázek článku pochází z prvního vývozu Super Heavy B4 začátkem srpna. V době, kdy vychází tento článek, je B4 stále v High Bay. Kolem osmé ráno našeho času se od nosiče odpojil jeřáb, který jej zvedal.

Zdroje informací:
https://twitter.com/
https://www.elonx.cz/

Zdroje obrázků:
https://pbs.twimg.com/media/E74epbIWUAU8t6l?format=jpg&name=large

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

5 komentářů ke článku “ŽIVĚ: Super Heavy B4 se vrací na rampu”

  1. Novotny Jiri napsal:

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat.
    „uzavírka silnice“? Znamená to uzávěru v rámci areálu firmy (např. pro zaměstnance), nebo veřejné komunikace (např.“práce na silnici-objížďka, testy, zkoušky atd.). V druhém případě, co na to místní obyvatelé?
    J.N.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Hezký den, je to veřejná komunikace, která vede na pláž. Místních už jednak moc nezbývá (SpaceX jim nabídla peníze za odprodej pozemků, kde stojí část areálu) a ti si už zvykli. SpaceX se ale snaží minimalizovat tyto uzavírky – někdy třeba při jedné převeze dva kusy najednou a hlavně se snaží to dělat jen ve všední dny – o víkendu se dá předpokládat, že bude cesta k pláži více využívána. A ještě se sluší poznamenat, že tyto uzavírky se nedělají jen pro transporty, ale i pro tlakové zkoušky / statické zážehy.

    • VoP napsal:

      SpaceX má tuším povoleno 300h uzavírek téhle silnice ročně. Přestává to stačit a dokonce se spekuluje o stavbě tunelu (Boring company) pro přístup z ostrova South Padre na veřejnou pláž Boca Chica kam uzavíraná komunikace vede (délka pár set metrů). Pak by zřejmě uzavírky tolik nevadili. Je to ale pouze spekulace.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.