ŽIVĚ A ČESKY: LauncherOne poprvé naživo

První let malé rakety LauncherOne z května 2020 skončil neúspěchem. Opakovaný pokus z ledna 2021 už byl úspěšný a raketa dosáhla oběžné dráhy. Nyní se společnost Virgin Orbit chystá na třetí let této rakety vypouštěné z podvěsu pod Boeingem 747 Cosmic Girl. Jak jsme Vás již před pár dny informovali, tento start by měl být (jako první v dějinách společnosti) vysílán živě na internet. Takovou příležitost si nemůžeme nechat ujít a proto Vás zveme ke sledování živě a česky komentovaného přenosu. Ke shozu rakety by mělo dojít v 16:00 našeho času, ale nedá se vyloučit drobná odchylka, jelikož startovní okno trvá až do 17:00.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba ve 15:45 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

EDIT 15:10
Vzlet letadla Cosmic Girl sklouznul z 15:00 na 15:50. Tím pádem se odsouvá shoz rakety na 16:50. Náš přenos začne v 16:35.

Zdroje informací:
https://kosmonautix.cz/
https://en.wikipedia.org/

Zdroje obrázků:
https://static.cnbetacdn.com/article/2021/06/7b06a9798965937.png

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

10 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: LauncherOne poprvé naživo”

  1. Michal Václavík VIP napsal:

    Vzlet B747-41R je posunut na 15:50 SELČ a shoz rakety tedy na cca 16:50 SELČ.

  2. AHejral napsal:

    Má Název mise Tubular bells něco společného s albem Mika Oldfielda, kamaráda Bransona, který album tohoto jména vydal u společnosti Virgin records?

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Ano, nakousnul to už kolega Karel Zvoník na konci svého článku. Jméno bylo zvoleno jednak kvůli souvislosti s programy Richarda Bransona, ale i proto, že Oldfieldův styl značně vybočoval z hudebních standardů té doby. Název má jednak vytvořit paralelu mezi těmito projekty a také ukázat, že jak firma Virgin Orbit, tak i její zákazníci chtějí dělat věci jinak, než je třeba v současné době zvykem. 😉

      • Ondřej Šamárek Redakce napsal:

        Jenom doplním, že Tubular Bells bylo v roce 1973 vůbec prvním albem vydaným Bransonovou společností Virgin Records a díky ohromné popularitě tohoto Oldfieldova díla a s tím spojeným ziskům jsou vlastně Virgin a Branson dnes tam, kde jsou. Ergo – nebýt Tubular Bells, dost možná by dnes neexistovala Virgin Orbit.

      • AHejral napsal:

        Děkuji za potvrzení, už jsem si přečetl i článek pana Zvoníka. O historii Virginu vím právě z vyprávění Oldfielda. Takže nebýt náhody, kdy podezřelý nástroj s trubkami zachránil na ulici před studiem, tak by nebylo ani názvu této mise.

  3. Tinukedaya napsal:

    Urcite az tak pozde? Stream Virginu ma zacit uz v pul treti a muj NextSpaceflight rika (zatim vzdy spolehlive), ze start je v 1500.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.