ŽIVĚ A ČESKY: Netradiční start se Starlinky

Družice Starlink jsou vynášeny raketami Falcon 9 ve várkách po šedesáti kusech – toto tvrzení je ve většině případů pravdivé, ale má i své výjimky. Jednu z takových výjimek představuje mise Starlink 1-26. Tentokrát totiž pod aerodynamickým krytem Falconu 9 najdeme „pouze“ 52 družic Starlink. Pravidelní diváci si jistě vzpomenou na loňský rok a na mise s pořadovými čísly 8, 9 a 10, které kromě netradičního počtu družic Starlink vynášely na oběžnou dráhu také sekundární náklad. To je případ i aktuální mise – sekundární náklad tvoří družice Capella-6 a Tyvak-0130. První stupeň Falconu 9 bude použit poosmé a startovat se má v neděli v 0:54 našeho času.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba v 0:40 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Zdroje informací:
https://forum.kosmonautix.cz/
https://www.elonx.cz/

Zdroje informací:
https://res.feednews.com/..hq&category=us_Science_Hightech

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

4 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Netradiční start se Starlinky”

  1. Kamil napsal:

    Ještě další rekord měl tenhle start, byl 34. za uplynulý rok.

  2. Petr1 napsal:

    Dobrý den!
    Je mi líto, ale opět nastaly výpadky z přímého přenosu tohoto startu. Místo Vašeho komentáře a přímého přenosu z C. Canaveralu se na Vašich stránkách zobrazovala počítačová koláž rakety a k tomu nějaká kutálka. Nakonec se mi podařilo připojit se na MALL TV , ale s křížkem p funuse. Bylo to již cca 1 minutu po startu, takže to nejlepší již bylo pryč.
    Bohužel se jedná o opakované závady a je na zvážení jestli je nezačít řešit.
    Končím a přeji dobrou noc.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Hezký večer,
      netuším, co si představit pod pojmem „počítačová koláž rakety a k tomu nějaká kutálka“, byť mám velkou fantazii. V textu jasně píšeme, že pokud máte s vloženým přehrávačem problémy, stačí kliknout na odkaz, který vás dovede přímo na stránku přenosu. Mohl jste na ten odkaz kliknout dříve. Proto tam ten odkaz je, aby ho mohli lidé využít, pokud jim vložené okno nejde. A ten problém, který máte, se možná dá vyřešit sledováním v tzv. anonymním okně. To už vyřešilo problémy mnoha diváků.

  3. Michal Václavík VIP napsal:

    Start posunut na 00:56 SELČ.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.