ŽIVĚ A ČESKY: Odkládané sedmé použití Falconu

Nejprve kvůli dodatečnému času na kontrolu a o 24 hodin později z důvodu špatného počasí v přistávací oblasti byl odložen start Falconu 9 s patnáctou porcí družic Starlink. Mise, která je zajímavá především tím, že při ní bude první stupeň Falconu 9 vůbec poprvé použit již posedmé, by podle aktuálního plánu měla odstartovat ve středu ve 3:13 našeho času. Pokud se vám tedy nebude chtít spát, rádi Vás uvítáme u našeho živě a česky komentovaného přenosu.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba okolo 2:55 SEČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Zdroje informací:
https://spaceflightnow.com/
https://www.elonx.cz/
https://forum.kosmonautix.cz/

Zdroje obrázků:
https://external-preview.redd.it/…07c601679445405925b3aa4a53ec3a0a140d9e12

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

10 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Odkládané sedmé použití Falconu”

  1. Ivono napsal:

    Zdravím,plánuje SpaceX návratnost druhého stupně někdy v budoucnu? Děkuji Ivo

  2. MilanV napsal:

    Zase moc pěkný přenos, díky za něj – a za tu vaši trpělivost. Raději ani nepočítat, kolik nocí jste vstávali než to opravdu proběhlo 🙂
    Jen je škoda, že tentokrát chyběla ta krátká zprávička o výsledku.
    Předpokládám, že jí doplníte později a v souvislosti s tím jsem se chtěl zeptat, jak „lovíte“ další informace, např. ty o zachycení krytů? Protože ty jsou jen velmi málo kdy na twitteru SpaceX (a na www stránkách SpaceX nejsou vůbec, co vím).

  3. Petr Spurný napsal:

    Mohu poprosit o info, co přesně určuje čas startu raket. U letů na ISS či mimo oběžnou dráhu ještě chápu. Ale co určuje časy např. pro Starlink? Čím se to řídí?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.