ŽIVĚ A ČESKY: Jedenáctá várka Starlinků čeká

Turbulentní – tak by se dala jednoslovně popsat situace kolem termínů startů různých raket v posledních hodinách. Odkladů, posunů a změn jsme v uplynulých dnech zažili až moc, ale snad se to nebude týkat mise Falconu 9 s družicemi Starlink, která je zatím plánována na neděli v 16:12. Pokud se start podaří v neděli či v pondělí, stane se srpen roku 2020 prvním měsícem, ve kterém SpaceX vypustila tři mise Starlink. Pokud tedy chcete být u startu, který využije již jednou použitý stupeň, rádi Vás přivítáme u našeho komentovaného přenosu. A nezapomeňte, že už o 9 hodin později by mohl přijít další start Falconu 9!

Náš přenos ze startu spustíme zhruba okolo 15:55 SELČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

EDIT 30.8. 13:55
Tato mise dnes nepoletí. SpaceX se rozhodla odložit start na 1. září kvůli špatnému počasí, které zpozdilo předstartovní přípravy. Bude se ale muset čekat i na potvrzení od správy kosmodromu.

Zdroje informací:
http://forum.kosmonautix.cz/
https://www.elonx.cz/

Zdroje obrázků:
https://aliveuniverse.today/media/k2/items/cache/1cc013b4b30bb2f3138b82c49b6ffbba_XL.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.