ŽIVĚ A ČESKY: Cygnus přilétá k ISS

Již delší dobu se čas od času objevuje od diváků našich komentovaných přenosů jeden návrh – rozšířit naše komentované přenosy nejen na starty, ale třeba i na připojování kosmických lodí k ISS. Zítra dopoledne si to tedy poprvé zkusíme. Na základě reakcí z chatu, komentářů pod videem či na sociálních sítích se následně rozhodnu, zda Vás tento formát zaujal a zda bychom jej měli zařazovat častěji i u jiných kosmických lodí. Premiérové komentování příletu ke stanici připadne na kosmickou loď Cygnus NG-12, jejíž start jsme v sobotu odpoledne komentovali živě a která by měla být v 10:10 SEČ zachycena staniční paží.

Náš přenos spustíme zhruba 15 minut před zachycením, tedy okolo 9:55 SEČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Ve vloženém okně naleznete i záznam vysílání, který by měl být díky novému vylepšení k dispozici několik desítek sekund po ukončení vysílání. V těchto dnech ale systém Mall.TV prochází komplexní modernizací. Je tedy možné, že se vyskytnou některé nesrovnalosti, ale bude to pouze dočasné.

POZOR: Oproti původním informacím dojde k záchytu o zhruba hodinu a půl dříve. Proto i náš přenos začne dříve, než původně měl! V článku jsem aktualizoval všechny termíny, které tak odpovídají aktuálnímu stavu.

Zdroje informací:
https://www.nasa.gov/
https://www.nasa.gov/

Zdroje obrázků:
https://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/29912429773_d0a6259c25_o.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

32 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Cygnus přilétá k ISS”

  1. mirek napsal:

    Hltam vsechno co je zive a cesky. Dnes sice ze zaznamu, ale musim rict ze jsem se moc tesil. Starty uz jsou takova klasika, tohle je zajimave, tim ze je to jine, nove. A neboj se novych temat. Klidne bych si nechal libit treba komentovany EVA, no spis teda sestrih, ze 🙂

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Díky za pochvalu. Jsem moc rád, že tahle premiéra měla úspěch. Novým tématům pro přenosy jsem otevřený, ale na EVA se živě fakt necítím. No a ze záznamu komentovat sestřih výstupu mi přijde takové sterilní.

      • Marek Zettík napsal:

        Hele Dušane, chodíš ty vůbec spát? Tvé odpovědi jsou velmi svižné a to i takto v noci… 😀 Spánek je základ pro zdraví 😉

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Jasně, spánek je má oblíbená činnost. Sice chodím spát později, ale taky vstávám později – dnes jsem třeba vstal až teď. 😉

      • mirek napsal:

        ono komentovat 6 hodin, kdo by to vydrzel…? myslel jsem mozna spis neco jako dokument. NASA to vysila zive, ale je tam samozrejme spousta nezajimavych presunu a priprav. Myslim, ze cela vychazka by se dala sestrihat do 20-30 minut zajimavych informaci.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Podobný zkrácený komentář sestřihu EVA dělám do Vesmírných výzev.

  2. Jiří Kadlčík napsal:

    Rád bych se býval na přenos podíval, nicméně podle klasifikace zscaler.com je doména mall.tv bohužel v kategorii „Copyright Infringement“, takže smůla 🙁 Budu se muset podívat na záznam doma, ale nepochybuji, že to bude kvalitní zážitek 🙂

  3. Radim Špetík napsal:

    Určitě pokračujete v přenosech. Sice jsem se koukal na záznam, ale byla to příjemná změna. Držím palce

  4. Anastaz napsal:

    Určitě pokračujte, i když to není akční, je na co se dívat. Dík za přenos.

  5. Nedvidky napsal:

    Já jsem pro jakoukoli zajímavou událost pro živě a česky. Děkuji
    Dnes mi chyběla informace, co bude se Cygnusem po oddělení od ISS. Většinou mají ještě další úkol.

  6. Marek Zettík napsal:

    Jsem pro každou „špatnost“ a dnešní komentovaný přenos připojení Labutě k  ISS se mi líbil a budu rád za další takovéto přenosy, kde je možno podat další zajímavé informace 🙂

  7. Mara napsal:

    Moc děkuji Dušane za komentovaný přenos, který sice nebyl akční, ale jako obvykle byl plný zajímavých informací. Také jsem pro tyto přenosy dělat i dále.

  8. Zdeněk napsal:

    Musím se připojit s prosbou o pokračování. Je to nové, plné zajímavých informací a navíc si myslím, že jste jediný, kdo v ČR něco takového dělá.

    Děkuji.

  9. Albert napsal:

    Na dotaz zda pokračovat v těchto přenosech ; Určitě. Děkuji za dnešní přenos.

  10. casso napsal:

    som velmi zvedavy ako tento prenos dopadne, predsa len tie pripojenia k ISS nie su take dynamicke ako starty. nadruhej strane je tam dostatok casu pre mnoho informacii, takze sa celkom tesim. dufam, ze bude priestor v praci to sledovat live.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.