sociální sítě

Přímé přenosy

Falcon 9 (Hera)
00
DNY
:
00
HOD
:
00
MIN
:
00
SEK

krátké zprávy

Neo Space Group

Saúdskoarabská společnost Neo Space Group (NSG) podporovaná suverénním investičním fondem se snaží pronajmout kapacitu na více oběžných drahách, aby posílila své postavení na družicovém trhu, dříve než bude vlastnit a provozovat svou vlastní konstelaci.

Fúze dat

Boeing plánuje předvést technologii senzorové fúze, která by mohla zlepšit vojenské situační povědomí kombinací dat z atmosférických a vesmírných senzorů. Tato fúze dat ze senzorů by mohla být doručena operátorům na zemi nebo pilotům.

SpaceNews

Týdeník SpaceNews, který se zabývá vesmírným zpravodajstvím slaví 18. září své 35. výročí.

Indické projekty

Indická vláda udělila souhlas s řadou velkých vesmírných projektů včetně návratu lunárního vzorku prostřednictvím mise Chandrayaan-4 a prvního modulu vesmírné stanice.

Near Space Network

NASA 17. září oznámila, že udělila kontrakt společnosti Intuitive Machines na podporu Near Space Network. Jedná se o systém, který poskytuje komunikační služby pro mise NASA na oběžné dráze Země a cislunárním prostoru.

Ariane 6

Evropští představitelé tvrdí, že změna softwaru by měla vyřešit problém, který nastal při inauguračním startu Ariane 6 v červenci s horním stupněm.

Space Network Services

Impulse Space oznámila 16. září kontrakt na zajištění dopravy na geostacionární oběžnou dráhu pro družice od francouzského startupu Space Network Services. Byla to první oznámená dohoda o geostacionární službě Impulse Space, která byla představena v srpnu.

U.S. Space Force

U.S. Space Force udělily téměř 45 milionů dolarů Rochesterskému technologickému institutu a Michiganské univerzitě, aby vedly pokročilý výzkum vesmírné energie a pohonu.

Lockheed Martin

Lockheed Martin získal kontrakt v hodnotě 297,1 milionu dolarů na vývoj mapovačů blesků pro budoucí geostacionární konstelaci Národního úřadu pro oceán a atmosféru.
Smlouva nařizuje vyvinout dva letové přístroje a zahrnuje opce na dva další.

Naše podcasty

Doporučujeme

Objednejte si knihy našich autorů a nahlédněte tak do historie kosmonautiky.

Poděkování

Náš web běží spolehlivě díky perfektnímu servisu hostingu Blueboard.cz, děkujeme!

Pokec s Kosmonautixem – leden 2019

Dámy a pánové, sliby se mají plnit nejen o Vánocích. Před několika měsíci jsme Vám slibovali, že až dojde k přesunu našich živě a česky komentovaných přenosů startů raket z YouTube na Mall.TV, spustíme nový pořad. Ten bude vycházet na YouTube a bude mít formu přímého přenosu. Jeho náplní bude přátelské virtuální setkání členů redakce našeho webu s Vámi, našimi čtenáři a diváky. Setkání bude trvat zhruba jednu až dvě hodiny a její náplní bude odpovídání na dotazy z chatu. Něco podobného už vlastně naši pravidelní diváci znají, protože podobný formát jsme už několikrát uskutečnili v rámci oslav narozenin našeho diskusního fóra.

Dlouho jsme přemýšleli o názvu, k vymýšlení jsme vyzvali i Vás, čtenáře. Nápadů se sešlo dost, ale vybrat z nich nejlepší možnost, nebylo snadné. Chtěli jsme, aby už sám název reflektoval uvolněnou atmosféru, kterou bychom na těchto přenosech chtěli mít. Chtěli jsme dát najevo, že by se mělo jednat o přátelské setkání lidí se stejným zájmem, kteří o něm chtějí diskutovat s ostatními. Nakonec jsme tedy vybrali název Pokec s Kosmonautixem. Jeho první díl nás čeká už dnes večer – začínáme v osm hodin večer. Pořad by měl být pravidelný – rádi bychom jej dělali vždy v poslední pátek v měsíci. Někdy nám do toho třeba něco vleze, ale o tom bychom Vás včas informovali. Ale už dost slov. Přijměte naše srdečné pozvání k virtuálnímu přátelskému setkání.

Zdroje obrázků:
https://forum.nasaspaceflight.com/…47095.0;attach=1537502;image
https://i.imgur.com/JwdXG2A.jpg
http://pluto.jhuapl.edu/Galleries/Featured-Images/pics/CA06_deconvolved.png
https://pbs.twimg.com/media/DwnklVpUUAEOKTe.jpg

Hodnocení:

0 / 5. Počet hlasů: 0

Sdílejte tento článek:

Další podobné články:

Komentáře:

Odběr komentářů
Upozornit
6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejvíce hodnocený
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
pbpitko
pbpitko
5 let před

Už sa teším ! A myslím, že nie len ja !

Dušan Majer
Dušan Majer
5 let před
Odpovědět  pbpitko

Snad budete spokojen. 😉

Sajfovic
Tomáš
5 let před

Dufam ze budete mas webcameru aspon bude to osobnejsie ako ten pokec na narodky s obrazovkou

Dušan Majer
Dušan Majer
5 let před
Odpovědět  Tomáš

Webkameru nemám a ani neplánuji, bude to stejné jako když naše fórum slavilo narozeniny.

Zdeněk
Zdeněk
5 let před

Zdravím,
už se moc těším na dnešní Pokec s Kosmonautixem. Jen bych poprosil o to, aby článek s vloženým videem vyšel o trošku dříve, aby byl delší čas na reakci potenciálních tazatelů.

Dušane, jaký názor máty Vy?

Dušan Majer
Dušan Majer
5 let před
Odpovědět  Zdeněk

Hezký den,
doufám, že se Vám bude povídání líbit. Článek by teoreticky mohl vyjít dříve, ale dnes to trochu nabourala nová fotka z Ultima Thule, kterou jsme chtěli vydat co nejdříve. Aby pak byl článek na nejvyšší pozici, vyšel článek s přenosem kolem čtvrté odpoledne, což je pořád zhruba čtyři hodiny před přenosem. Další díly už mají dané termíny (poslední pátek v měsíci) a články s videem mohou vyjít třeba v poledne, to bude osm hodin před přenosem, což si myslím, že je dostatečné.

https://kosmonautix.cz/2019/01/25/pokec-s-kosmonautixem-leden-2019/