Štítek ‘blog’

Rok 2023 z pohledu našeho portálu

Mezi tradice na našem webu patří i rekapitulace toho, jak se našemu portálu dařilo v uplynulém roce. Také dnes jsme si pro Vás připravili shrnutí těch nejdůležitějších událostí, ale také statistiky, které přehledně ukáží, jak se dařilo jednotlivým subdoménám, které na našem portálu fungují. Dosáhli jsme opět velmi pěkných výsledků, za což vděčíme právě Vám, našim čtenářům. Děkujeme Vám tedy za přízeň v roce 2023 a už teď se těšíme na všechny úžasné momenty, které s Vámi budeme sdílet v roce 2024.

Osmé místo v Křišťálové Lupě

Děkujeme Vám všem za hlasy, které nás v letošním ročníku dostaly na osmé místo v kategorii Zájmové weby. 24. listopadu 16:40

Pomozte nám s redesignem našeho webu!

Dámy a pánové, dnes mám tu čest Vás informovat o projektu, který se chystá už několik měsíců. Oslovil nás náš čtenář, pan Dušan Pirošík, s nabídkou, že by pro náš portál udělal redesign webu. Jedná se o úkol komplexní a půjde o běh na dlouhou trať, přesto bychom do celého procesu rádi už od začátku zapojili Vás, naše čtenáře. Právě Vám totiž bude design našeho webu sloužit a je proto žádoucí, aby Vám co možná nejvíce vyhovoval. Pan Pirošík pro Vás připravil jednoduchý formulář s osmi otázkami, které se týkají Vás, ale i toho, čemu na našem webu dáváte přednost. Na konci formuláře navíc dostanete možnost se přihlásit k testování nové verze našeho webu.

Pošesté ve finále Křišťálové lupy! Moc Vám děkujeme!

Dámy a pánové, udělali jste naší redakci ohromnou radost. Ačkoliv jsme v průběhu nominační fáze letošního ročníku Křišťálové lupy, ceny českého internetu, nikoho k hlasování nevybízeli (toto pravidlo ctíme každý rok), tak jste nám přesto sami od sebe poslali tolik hlasů, že to stačilo na postup do finále. Neuvěřitelné je, že jsme se do finálové fáze v kategorii Zájmové weby dostali již pošesté v řadě – a to vše díky Vám a Vašim hlasům, děkujeme! Stejně jako každý rok zkusíme ve finále chytnout šanci za pačesy a všechny Vás požádáme, zda byste nebyli tak laskaví a neudělili nám finálový hlas.

Slavíme jedenácté narozeniny

Jak čas pádí, si nejlépe uvědomíme u příležitosti různých výročí a narozenin. Člověk má možnost se na chvilku zastavit a vrátit se v paměti k událostem, na které již více či méně sedá prach. Náš web s články se na internetu objevil 1. září 2012 a to znamená, že dnes slavíme již jedenácté narozeniny. Tento web samozřejmě nevznikl jen tak z vakua – zformoval se kolem aktivních autorů, kteří přispívali na naše dodnes funkční diskusní fórum. Od té doby se náš web výrazně rozšířil – redakce přijala nové členy, začali jsme tvořit pravidelněji, rozšiřovali jsme naše portfolio služeb a expandovali jsme na různé sociální sítě. Najdete nás na Facebooku, Twitteru či Instagramu a kromě toho jsme i na Discordu, YouTube, Spotify a dalších podcastových platformách. Nic z toho by nebylo možné bez party skvělých lidí, které baví ve svém volném čase dělat radost ostatním. Na tomto místě bych jim za to chtěl poděkovat a říct, že je mi stále ctí stát v čele takové skvělé redakce.

Rok 2022 z pohledu našeho portálu

Nový rok je tu a s tím souvisí mnoho věcí – spousta lidí si v noci dávalo různá předsevzetí, někomu dnes třeští hlava, nebo jej bolí břicho. Kromě toho je tu ale ještě jedna tradice spojená s Novým rokem – právě v tento den totiž na našem webu vydáváme statistiky, které zhodnotí, jak si náš web vedl v právě skončeném roce. Podařilo se nám dosáhnout opět velice pěkných čísel a je potřeba zdůraznit, že to bylo díky Vám, čtenářům. Kdybyste náš web tak ochotně nenavštěvovali, nikdy bychom nemohli dosáhnout tak pěkných výsledků. Ještě jednou Vám tedy děkujeme.

Popáté ve finále Křišťálové lupy! Moc Vám děkujeme!

Dámy a pánové, jste opravdu skvělí. Dnes mi v mailové schránce přistála zpráva od organizátorů, že se náš projekt kosmonautix.cz dostal do finále ankety Křišťálová Lupa 2022 – Ceny českého Internetu. To znamená, že nás Vaše hlasy dostaly do finále této ankety již popáté v řadě. Stejně jako v minulých letech jsme přitom nikoho v rámci nominační fáze k hlasování nevybízeli. Lidé nás tedy do finále v kategorii Zájmové weby nominovali dobrovolně a za to bychom jim chtěli na tomto místě upřímně poděkovat. Stejně jako v minulých letech po postupu do finále zkusíme chytit příležitost za pačesy a požádáme naše čtenáře o hlasy.

Speciální tričko 10 let kosmonautixu

U příležitosti dnešních desátých narozenin našeho webu jsme vytvořili speciální grafiku pro pánská, dámská i dětská trička a mikiny. Objednávat můžete v našem e-shopu. 1. září 16:30

Rok 2021 z pohledu našeho portálu

Máme tu nový rok a všichni věříme, že bude pro všechny aspoň o malou trochu lepší než ten, který skončil. V minulých dnech jsme Vám přinesli hned několik článků, které přinášely výhled do roku 2022 v pilotované i nepilotované kosmonautice, rekapitulovaly dění v roce 2021 z hlediska tří různých kosmických agentur i z pohledu pilotované kosmonautiky. Na pondělí pro Vás chystáme článek, který shrne […]

Šesté místo v Křišťálové lupě? Děkujeme!

Díky Vašim hlasům jsme v letošním ročníku Křišťálové lupy, ceny českého internetu, dosáhli v kategorii Zájmové weby našeho historicky druhého nejlepšího umístění. 26. listopadu 11:45