sociální sítě

Přímé přenosy

Falcon 9 (Hera)
00
DNY
:
00
HOD
:
00
MIN
:
00
SEK

krátké zprávy

Neo Space Group

Saúdskoarabská společnost Neo Space Group (NSG) podporovaná suverénním investičním fondem se snaží pronajmout kapacitu na více oběžných drahách, aby posílila své postavení na družicovém trhu, dříve než bude vlastnit a provozovat svou vlastní konstelaci.

Fúze dat

Boeing plánuje předvést technologii senzorové fúze, která by mohla zlepšit vojenské situační povědomí kombinací dat z atmosférických a vesmírných senzorů. Tato fúze dat ze senzorů by mohla být doručena operátorům na zemi nebo pilotům.

SpaceNews

Týdeník SpaceNews, který se zabývá vesmírným zpravodajstvím slaví 18. září své 35. výročí.

Indické projekty

Indická vláda udělila souhlas s řadou velkých vesmírných projektů včetně návratu lunárního vzorku prostřednictvím mise Chandrayaan-4 a prvního modulu vesmírné stanice.

Near Space Network

NASA 17. září oznámila, že udělila kontrakt společnosti Intuitive Machines na podporu Near Space Network. Jedná se o systém, který poskytuje komunikační služby pro mise NASA na oběžné dráze Země a cislunárním prostoru.

Ariane 6

Evropští představitelé tvrdí, že změna softwaru by měla vyřešit problém, který nastal při inauguračním startu Ariane 6 v červenci s horním stupněm.

Space Network Services

Impulse Space oznámila 16. září kontrakt na zajištění dopravy na geostacionární oběžnou dráhu pro družice od francouzského startupu Space Network Services. Byla to první oznámená dohoda o geostacionární službě Impulse Space, která byla představena v srpnu.

U.S. Space Force

U.S. Space Force udělily téměř 45 milionů dolarů Rochesterskému technologickému institutu a Michiganské univerzitě, aby vedly pokročilý výzkum vesmírné energie a pohonu.

Lockheed Martin

Lockheed Martin získal kontrakt v hodnotě 297,1 milionu dolarů na vývoj mapovačů blesků pro budoucí geostacionární konstelaci Národního úřadu pro oceán a atmosféru.
Smlouva nařizuje vyvinout dva letové přístroje a zahrnuje opce na dva další.

Naše podcasty

Doporučujeme

Objednejte si knihy našich autorů a nahlédněte tak do historie kosmonautiky.

Poděkování

Náš web běží spolehlivě díky perfektnímu servisu hostingu Blueboard.cz, děkujeme!

Vesmírné výzvy – červen 2017

cerven2017 zdroj:eprosperita.cz

Falcon, Falcon, Falcon, tak by se ve zkratce dala pojmenovat první tři témata červnových Vesmírných výzev. Tak jednoduché to ve skutečnosti nebylo, každý ze startů se nějakým prvenstvím zapsal do interních statistik SpaceX a jeden z nich dokonce do statistik světové kosmonautiky. Další dvě témata by se dala charakterizovat klíčovými slovy ISS, ruská kosmonautika a pilotované lety, neboť se jedná o návrat Sojuzu MS-03 a start zásobovací lodi Progress MS-06. Poslední téma se týká Čechů a Slováků. Na oběžnou dráhu se totiž vydala česká družice VZLUSat-1 a slovenská SkCube.

Kosmonautika v kostce tentokrát nabídne nový název solární družice, orbitální premiéru rakety GSLV-Mk3, vývoz letadla Stratolaunch z hangáru, novinky ze SpaceX, návrat Protonů do služby a další aktuality.

A nyní už jen stačí kliknout na obrázek videa, případně na odkaz pod ním a můžete se začít nechat unášet na vlnách Vesmírných výzev.


Nezobrazuje-li se vám video správně, klikněte na přímý link na stream.cz

Vesmírné výzvy jsou součástí celé sekce na Stream.cz pod názvem Dobývání vesmíru, kde stejnojmenný pořad přináší každý týden události z kosmonautiky. V této sekci je i astronomický pořad Noční oblohabonusová videa, jako Vesmírné dotazy nebo záznamy kosmonautických přednášek Tomáše Přibyla, Dušana Majera a Lukáše Houšky.

Zdroje obrázků:
https://www.eprosperita.cz/wp-content/uploads/2017/06/raketa.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/Play_icon_status.png

Hodnocení:

0 / 5. Počet hlasů: 0

Sdílejte tento článek:

Další podobné články:

Komentáře:

Odběr komentářů
Upozornit
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejvíce hodnocený
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Pití
Pití
7 let před

Je velka skoda, ze Vesmirne vyzvy jsou jako nejaky tag ci tak nejak pod poradem Dobyvani vesmiru. Ten problem spociva v tom, ze kdyz Vy pridate novy dil, tak na Stteam.cz se dil nezobrazuje v nejnovejsich. Mysleno tak, ze kdyz zobrzitr na Stream nejnovejsi, tak tam bude vsechno, ci vydavate, ale nenajdete jediny dil z Vesmirnych vyzev. Jestli je to chba Stream nebo jeho funkce nevim. Ale vadi ni to Nicmene pridavani Vesmirnych vyzev jako nejaky tag pod Dobyvani vesmiru je nestastne uz z pohledu, ze na moje televizi LG v aplikaci streamu, kdyz zobrazim porad nemuzu vybrat onen tag, takze vidim jen co je primo pod timto poradem nikoliv v nejakem dalsim adredari a soucasne dil neni v nejnovejsich, takze nelze vyhledat ani prehrat, protoze stream nepodporuje html5 a televize flash neumi

Dušan Majer
Dušan Majer
7 let před
Odpovědět  Pití

Hezký den,
zkusím vysvětlit, jak se věci mají po technické stránce. V rámci pořadu Dobývání vesmíru (https://www.stream.cz/porady/dobyvanivesmiru) jsou jednotlivé podsložky. Kromě samotného Dobývání vesmíru i Noční obloha, Vesmírné výzvy, Cesta do budoucnosti a Bonusy. Noční obloha se v Nejnovějších videích zobrazuje, i když je (jak píšete Vy) „ jako nejaky tag ci tak nejak pod poradem Dobyvani vesmiru“. Jde o to, že KAŽDÝ pořad se dá zobrazit na tzv. Timeline (nejnovější videa). V administraci je na to položka, kterou jen stačí zaškrtnout a vyplnit, kdy se tam má video objevit.
Proč tedy Vesmírné výzvy, nebo záznamy přednášek nejsou v nejnovějších videích i když na Streamu reálně jsou? Jde o to, že Dobývání vesmíru a Noční obloha jsou pořady, které jsou na objednávku Streamu a za jejich výrobu jsem honorován. Vše ostatní, co na tom kanálu je, je pouze moje soukromá aktivita, kterou tam se svolením Streamu nahrávám. Jinými slovy nejde o pořady Streamu – proto u nich nejsou ani úvodní jingly, nebo závěrečná slide grafika se jmény autorů. Z tohoto důvodu je logické, že Vesmírné výzvy nejsou v hlavním proudu nových videí – není to pořad Streamu.
Stream to bere logicky – nabízí pořady, které mají zaujmout diváky a pokud tito chtějí získat další informace, mohou si dohledat další zdroje, z nichž některé jsou i na Streamu. Jsou to jakési bonusy, které ale cílí na zaujaté publikum. V hlavním výpisu by tato videa spíše překážela. Stream se ale snaží provazovat obě strany dohromady – třeba tím, že se odkazy na Vesmírné výzvy zobrazují v pravém sloupci vedle tématicky souvisejících videí – především u dílů Dobývání vesmíru.
Pokdu byste potřeboval ještě cokoliv dovysvětlit, stačí se ozvat, rád odpovím.

[ultimatemember form_id="169357"]
[ultimatemember form_id="169356"]
https://kosmonautix.cz/2017/07/10/vesmirne-vyzvy-cerven-2017/