ŽIVĚ A ČESKY: 4. březnový start se Starlinky

Mise Starlink 1-17 startovala 4. března, Starlink 1-20 pak 11. března a Starlink 1-21 přišla 14. března. Uteklo sotva deset dní a chystá se start Falconu 9 na misi Starlink 1-22 opět s várkou 60 telekomunikačních družic pro přístup k internetu. Raketa má z floridské rampy SLC-40 odstartovat ve středu dopoledne našeho času – v 9:58. SpaceX pro tuto misi vybrala první stupeň, který má za sebou pět startů a zažije tak již šesté použití. Jako obvykle se můžeme těšit na pokus o jeho přistání na mořské plošině Of Course I Still Love You. Pokud tedy budete mít čas a chuť, rádi Vás pozveme ke sledování našeho komentovaného přímého přenosu.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba v 9:40 SEČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

EDIT 22:25
Termín startu se změnil na 9:28, přenos začne v 9:10!

Zdroje informací:
https://twitter.com/
https://www.elonx.cz/

Zdroje obrázků:
https://manage.lynx.uz/…B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-(2)-thumb.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

11 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: 4. březnový start se Starlinky”

  1. fourge napsal:

    Vyrába SpaceX priebežne aj nové stupne ? ak áno v akom množstve ?

  2. medved_David napsal:

    Pěkný start. Nejen bez komentáře SX, a s pěkným nadhledem. Ale vůbec mi přišlo, že si dali záležet na přenosu vč. zvuku. Pěkně to chlazení rampy syčelo a nahození motorů znělo přímo epicky 🙂 Volume doprava! Pak při přistávání 1. stupně pohled z něj. V grafice letu je pěkně vidět Sheila Bordélon. Díky!

  3. ESA 1 napsal:

    Jaké bude okno? Bude několika hodinové nebo okamžité?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.