ŽIVĚ A ČESKY: První porce Starlinků pro 4. skupinu

Zatímco první skupina (též se říká slupka, vrstva či úroveň) systému Starlink je dokončena, ze druhé proběhl zatím jeden start, třetí ještě ani nezačala a čtvrtá čeká na svůj první start. K tomu by mělo dojít 12. listopadu ve 13:40 SEČ. SpaceX provedla 11. listopadu statický zážeh, ovšem nosič byl poté sklopen do horizontální polohy, což mohlo naznačovat odklad. Ještě během noci však byla raketa opět vztyčena. Zatím to tedy vypadá, že start proběhne, ačkoliv se očekává jen šedesátiprocentní pravděpodobnost dobrých podmínek. Pokud by ke startu 53 komunikačních družic opravdu došlo, budeme pro Vás mít připraven tradiční česky komentovaný přenos.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba ve 13:25 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

EDIT 12. 11. 13:10
Dnes se nepoletí kvůli špatnému počasí. Další možnost je v sobotu ve 13:19. Přenos začne 13:05.

Zdroje informací:
https://www.elonx.cz/
https://www.spacelaunchschedule.com/
https://everydayastronaut.com/

Zdroje obrázků:
https://www.nasaspaceflight.com/…AD9F-EBA5F87DFDC1.jpeg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

15 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: První porce Starlinků pro 4. skupinu”

  1. MichalTupy napsal:

    Ja chapu ze pri online prenosu nic s vypadky neudelate… ale ze praticky 24 hodin pote jsou v zaznamu stale to uz ale nechapu… Navic tohle se ted deje skoro pri kazdem prenosu. Pokud mate takove problemy s poskytovatelem nechtel by Vam space X venovat jednu sadu stralinku?

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Teď jsem si video pustil a jede dobře. Záznam byl poškozen, jak jsem čekal, ale hned poté byl nahrazen záznamem, který si ukládám do PC.
      Ohledně internetu jsem kontaktoval poskytovatele a on zkusil udělat pár změn. Zatím to vypadá vcelku dobře. Příští rok nám mají před domem kopat optiku. Pak to bude jasná volba.

      • MichalTupy napsal:

        Zvuk je vpohode ale obraz se klidne na 10 s zastavi pak zas pokracuje nejlip je to videt 2 minuty pred startem kdy casomira skace jak se ji zachce. aspon uz to nepreskakuje nahodne 10 minut dopredu ale dobre to fakt neni .

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Díky, prověřím to.

  2. kuban napsal:

    díky za přenos a držím palce, snad se brzo podaří vyřešit technické patálie, ať už jsou kdekoli 🙂

  3. Peter Cipov napsal:

    Prosím, bude možné sledovať u nás “vláčik”?

  4. Kamil napsal:

    Jaké jsou charakteristiky jednotlivých skupin Starlinků?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.