ŽIVĚ: Oživování modulu Nauka pokračuje výstupem

Dvojice ruských kosmonautů je připravena na svůj druhý výstup do volného prostoru věnovaný postupné aktivaci nového ruského víceúčelového modulu Nauka. Kosmonauti Oleg Novický a Pjotr Dubrov dokončili ve středu před obědem naplánované kontroly svých skafandrů Orlan a jsou tedy připraveni na čtvrteční výstup. Jeho začátek je plánovaný na dnešních 17:00 SELČ, kdy se otevře průlez z modulu Poisk do volného prostoru. Výstup je předběžně plánován na zhruba šest a půl hodiny, přičemž jeho hlavní náplní má být pokračující instalace ethernetových a elektrických kabelů, které propojí modul Nauka se zbytkem stanice.

Budou se také instalovat zábradlí pro lepší pohyb po vnějším plášti stanice. Kosmonauti kromě toho všeho provedou i úkoly, které nestihli při výstupu 3. září. Celou událost bude vysílat jak NASA TV, tak i ruská Roscosmos TV. Oba přehrávače najdete v tomto článku.

Zdroje informací:
https://blogs.nasa.gov/

Zdroje obrázků:
https://live.staticflickr.com/65535/51436040792_fc1dfe1fab_k_d.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

2 komentářů ke článku “ŽIVĚ: Oživování modulu Nauka pokračuje výstupem”

  1. ldx napsal:

    Nesouvisí náhodou s oživováním Nauky ten kouř v modulu Zvezda ? Třeba nějaké přetížení akumulátorů kvůli vyrovnání napětí s Naukou nebo nedostatečně dimenzované vodiče a podobná infrastruktura ?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.