ŽIVĚ A ČESKY: Falcon vynáší SXM-8

Poslední starty raket Falcon byly tak trochu monotónní – každou chvíli Starlink a sérii jen občas přerušil Crew Dragon nebo Dragon 2. SpaceX totiž v minulých letech díky vysoké kadenci vyčistila čekací listinu, která se vytvořila v době, kdy Falcony tolik nelétaly a nyní již firma čeká na dokončení družic, které má vynášet. Jednou z nich je také SXM-8, která má společně s vloni vynesenou SXM-7 zajišťovat vysílání rádií pro 30 milionů zákazníků v Severní Americe. Falcon pro tuto misi prošel statickým zážehem a jeho první stupeň bude použit potřetí. Start z floridské rampy SLC-40 je momentálně plánován na nedělní ráno v 6:26 našeho času, ale počasí zatím nevypadá ideálně.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba v 6:10 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Zdroje informací:
https://www.elonx.cz/
https://everydayastronaut.com/
https://blog.maxar.com/

Zdroje obrázků:
https://www.elonx.cz/wp-content/uploads/2021/04/SiriusXM_SXM_8_1_Maxar.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

7 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Falcon vynáší SXM-8”

  1. MichalTupy napsal:

    Ch jo s temy vypadky v zaznamu je to fakt cim dal horsi a kombinuji se vsechny mozne problemy, spozdovani obrazu za zvukem, zaseky obrazu preskakovani celych pasazi vraceni se zvukove stopy a na konci je to uz uplne cele rozhozene a obevuje se nahodny obraz a nahodny zvuk.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Hezký den,
      momentík, opravím to nahráním záznamu z PC.

      • MichalTupy napsal:

        Diky, tenkomentar nize nema cenu komentavat myslim ze vsichnijsme radi ze tyto prenoy delate.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Já se na pána vůbec nezlobím. Jak jsem psal, naše přenosy nejsou žádná povinnost – od začátku je to pouze možnost, kterou může každý zvážit. Pokud to někomu z jakéhokoliv důvodu nesedí, chápu to, respektuju a nezlobím se. Není možné oslovit jedním formátem všechny. Vždy bude někdo, komu na tom nebude něco vyhovovat, to je naprosto přirozené.

    • rhronza napsal:

      To je dlouhodobý problém kosmmonautixu. Ja uz jsem nad jejich přenosy zlomil hůl. Komentář je špatný (tedy pokud komentuje Majer). A nedá se to sledovat ani s vypnutým zvukem kvůli těm technickým problémům. Získal jsem tím aspoň silnou motivaci naučit se angličtinu.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Jsem velice rád, že vám naše přenosy pomohly. Jestli si myslíte, že se na vás zlobím, tak se mýlíte. Naše přenosy nejsou žádná povinnost. Je to pouze možnost, aby si každý mohl vybrat, rozhodnout se a zvolit si, který přenos si pustí. A pokud někomu naše přenosy nevyhovují, tak ať klidně sleduje události jinde. Každý má právo si vybrat, co mu vyhovuje nejvíc. Já nikomu nebudu zazlívat, že nás (z jakéhokoliv důvodu) nesleduje. Stejně tak by mi nevadilo, aby kdyby někdo jiný začal dělat své komentované přenosy. Nejde mi o to honit si triko nad tím, že jsem jediný, kdo to dělá. Čím víc lidí bude dělat přenosy, tím větší budou mít diváci možnost volby.
        Jen by mne zajímalo, co přesně vám nevyhovuje na mám komentáři – máte na mysli můj hlas, obsažené informace (je jich mnoho či málo), je to moc odborné, nebo moc laické, případně jde o něco jiného?

      • zvejkal napsal:

        rhronza, v com je Dusanov komentar spatny ?
        Pokial to neuvedies, tak tvoj prispevok nema ziadnu cenu.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.