ŽIVĚ A ČESKY: Nová porce družic OneWeb

Včera večer se na oběžnou dráhu dostala 28. porce družic Starlink a dnes čeká start na jejich konkurenci. Na kosmodromu Vostočnyj na ruském Dálném Východě se připravuje raketa Sojuz-2.1b, která by odsud měla ve čtvrtek večer – konkrétně v 19:43 – vynést 36 družic komunikačních družic OneWeb. Jelikož tento start oficiálně probíhá pod hlavičkou firmy Arianespace, znamená to, že se můžeme těšit na přímý přenos. Rádi bychom Vás proto pozvali ke sledování živě a česky komentovaného vysílání.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba v 19:25 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

EDIT 28. května 12:30
Start je aktuálně plánován na 28. května v 19:38. Náš přímý přenos začne v 19:20

EDIT 27. května 19:15
Dnes se nepoletí. Start se odkládá kvůli technickým problémům. Nový termín zatím nebyl oznámen.

Zdroje informací:
https://everydayastronaut.com/
https://spaceflightnow.com/

Zdroje obrázků:
https://d1e00ek4ebabms.cloudfront.net/production/c75beac6-ef71-4d00-914a-1ea2107cfe69.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

7 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Nová porce družic OneWeb”

  1. Rado napsal:

    Výborný prenos dnes, komentár, bez trhania, bez závad. Nabitý informáciami. Díky

  2. sosisoft napsal:

    Zdravim, vsade spominane ze startuje 6. varka satelitov, ale realne to uz je 7. varka. Je to chyba, alebo to cislujete inak?

  3. Tom napsal:

    Docela by mne zajimalo jak se bude nadale vyvijet spoluprace / koordinace / licencovani ve vesmiru. Zatim to celkem jde, i kdyz uz ted jsou prvni naznaky drobnych neshod (kdo komu uhne, kolize, pady teles na zem).
    Kdyz si udelame graf kolik staru nosicu ci kolik druzic a za jakou cenu se vypoustelo odpadesatych let do dneska pak se aproximaci velice brzy dostaneme do bodu kdy se tohle bude muset resit. A bude to mnohem komplexnejsi nez letecka mezinarodni pravidla. Doufam ze na tom uz nekdo pilne maka 🙂

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.