ŽIVĚ A ČESKY: Start a připojení Sojuzu MS-18

Páteční dopoledne bude v kosmonautice ve znamení výpravy tří mužů, kteří zamíří k mezinárodní kosmické stanici. Oleg Novickij, Pjotr Dubrov a Mark Vande Hei usednou do křesel v lodi Sojuz MS-18, která by měla na špičce rakety Sojuz 2.1a odstartovat v 9:42 SELČ z bajkonurské rampy 31/6. Start Vám samozřejmě nabídneme živě a s českým komentářem, ale to nebude vše. Ve stejný den ve 13:07 by se měla loď připojit ke stanici ISS. Také tuto událost Vám zprostředkujeme v přímém přenosu s českým komentářem. V tomto článku najdete přehrávače obou přenosů.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba v 9:25 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Náš přenos z připojení spustíme zhruba ve 12:40 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Zdroje informací:
https://twitter.com/
https://www.nasa.gov/

Zdroje obrázků:
http://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/nhq202009220006.jpg
https://upload.wikimedia.org/…0/Soyuz_TMA-10M_spacecraft_approaches_the_ISS.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

3 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Start a připojení Sojuzu MS-18”

  1. ov42 VÝSTRAHA napsal:

    A za jakou protihodnotu vlastně Rusové místo v Sojuzu NASA přenechali?
    A ještě mám dotaz, prosím, mohl by někdo odpovědět, proč vlastně se před několika týdny přesouval Sojuz MS 17 na Poisk, proč tam rovnou nepřistál tento? Je nějaká výhoda mít po většinu času Sojuz na modulu Rossvet nebo připojit se po startu na tento modul?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.