ŽIVĚ A ČESKY: Druhý pokus o tajnou misi NROL-108

Čtvrteční pokus o start Falconu 9 byl zrušen minutu a 53 sekund před startem – na vině byl o trochu vyšší tlak v kyslíkové nádrži druhého stupně. SpaceX se sice ještě snažila využít tříhodinového startovního okna, ale nakonec to inženýři vzdali. Nejbližší termín, kdy by se mohlo letět, je právě pátek – okno je opět tříhodinové a otevírá se v 15:00 SEČ. Uvidíme však, zda to SpaceX zkusí už dnes, nebo zda sáhne po delším odkladu. Ať už bude platit kterákoliv z těchto možností, my budeme určitě připraveni pokrýt start živým komentářem. Pokud tedy máte čas a chuť, zveme Vás k jeho sledování.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba okolo 14:45 SEČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

EDIT 13:10
Start byl odložen na zítra, 19. prosince. Náš přenos ze startu spustíme nejdříve v 14:45 SEČ, startovací okno je od 15:00 do 18:00 SEČ.

Zdroje informací:
https://forum.kosmonautix.cz/

https://www.elonx.cz/
https://spaceflightnow.com/
https://everydayastronaut.com/

Zdroje obrázků:
https://pbs.twimg.com/media/EpaDiTCXcAAoRQI?format=jpg&name=4096×4096

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

2 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Druhý pokus o tajnou misi NROL-108”

  1. Michal Václavík VIP napsal:

    Páteční start byl cca před hodinou odložen na sobotu.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.