Okna pro třetí Orion

První exemplář lodi Orion je již v pokročilé fázi příprav na start, druhý už se také chystá a tak je nejvyšší čas podívat se na kousek určený pro misi Artemis III. V rámci této mise by se měli lidé vrátit na povrch Měsíce. Dnes Vám představíme panel s okny právě pro tuto loď – skrz tyto otvory (samozřejmě po „zasklení“) budou astronauti hledět na povrch Měsíce. Jedná se o první díl návratové kabiny pro Orion na misi Artemis III, u kterého bylo dokončeno jeho opracování. Podobu dílu navrhl hlavní dodavatel Orionu, firma Lockeed Martin. Výrobu pak zajistila firma AMRO Fabricating Corp. z kalifornského El Monte. Dokončený panel nyní cestuje na Michoud Assembly Facility u New Orleans v Louisianě, kde bude svařen s ostatními panely, čímž vznikne přetlaková kabina lodi.

Je opravdu úžasné vidět první díl Orionu pro Artemis III, který byl firmou AMRO dokončen. Tato loď umožní americkým astronautům dosáhnout udržitelné přítomnosti na povrchu Měsíce,“ uvedl Howard Hu, programový manažer Orionu. Firma AMRO nejen opracovává díly pro návratovou kabinu Orionu, ale také vytváří panely pro centrální stupeň SLS a její adaptér LVSA či OSA.

Přeloženo z:
https://www.nasa.gov/

Zdroje obrázků:
https://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/amro1.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

2 komentářů ke článku “Okna pro třetí Orion”

  1. SFENCE napsal:

    Howard Hu, programový manažer Orionu -> to si rikam, jestli o znovudobiti mesice zavodi fakt Americane s Cinany, nebo Cinane s Cinany 😀

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.