ŽIVĚ A ČESKY: Japonská zlatá loď na startu

Lodě HTV, které k Mezinárodní vesmírné stanici vypravuje japonská kosmická agentura jsou díky svému vzhledu nezaměnitelné s ostatními dopravními prostředky. Na první pohled je poznáte podle zlaté izolační fólie, která pokrývá celé válcovité tělo. Dnes bychom se měli dočkat startu již sedmého exempláře této lodi. Na její palubě bychom našli 4764 kilogramů nákladu včetně nových baterií, které budou na ISS použity místo dosluhujících starých exemplářů. Rádi bychom Vás pozvali ke sledování tohoto startu živě a s českým komentářem.

Ke startu by mělo dojít dnes, tedy v sobotu 22. září v 19:52 středoevropského letního času, přenos většinou spustíme zhruba 15 minut před startem,  tedy okolo 19:35 SELČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, klikněte na název videa v levém horním rohu. Tím se dostanete na stránku přenosu na YouTube.

Zdroje informací:
https://spaceflightnow.com/

Zdroje obrázků:
https://i.ytimg.com/vi/818lNEUFDuY/maxresdefault.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

10 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Japonská zlatá loď na startu”

  1. Jirka Hadač Redakce napsal:

    Díky za hezký přenos. Podobně jako Honza jsem ho měl i já jen ze záznamu. Na to že byl první samostatný to bylo hezké, docela plynulé a odsýpalo to.
    Měl bych jen dvě připomínky, z nichž jedna padla už v přímém přenosu. Ta hlasitost, tam asi budou rezervy. A druhá, opět drobnost, když moderátor odpovídá najednou na otázky z chatu, měl by zmínit třebas i otázku, jednou sem se kvůli tomu ztratil, nevěda, o čem se zrovna mluví, byl tam zkrátka moc velký skok.
    Jinak nelituju stráveného času a rozhodně to bylo důstojné a dobré zastoupení Dušana. Zároveň prohlašuju, že se těším na další komentovaný přenos v podání kteréhokoliv ze tří dostupných komentátorů. Jsou každý jiný a přesto opravdu dobří.

    • Lukáš Houška Redakce napsal:

      Děkuji za pěkná slova i dobré rady. Zatímco tu druhou do příště napravím, se zvukem si nevím zatím rady. Ale ono se to vyřeší. Díky a zase někdy na slyšenou 🙂

      • John Peri napsal:

        Dobrý den,ten zvuk může být v souvislosti s pc či notebookem.
        Zkuste se spojit s Dušanem,co používá za zvukový system.Dále možná použití integrovaného mikrofonu.Verze Woken a milion jiných možností.Tablet vs. Stolní pc.Ovladače.
        Nejsem žádný IT specialista (jen hobby) ,tak chci jen lehce poradit,čím by to mohlo být a co bych zkoumal já.
        Třeba někdo poradí více,když mu pošlete konfiguraci vašeho PC a verzi Woken.
        Ale jinak díky za komentář.Šlo vám to dobře.Časem se to ještě určitě zlepší.
        Mějte se a držím palce do dalších přenosů.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Lukášovi se snažím na dálku poradit, ale mohu pomoci spíše s nastavením vysílacího programu než konkrétně s ovládáním Windows.

  2. Trouba napsal:

    Zlatá folie? Poslouchejte a není to spíš Kapton?

  3. Jiný Honza napsal:

    Díky za pěkný přenos, i když v mé případě jen ze záznamu.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.