Buďte i Vy na palubě Orionu

Na začátku prosince udělá americká kosmonautika první krok do své nové éry – na první let na oběžnou dráhu se totiž vydá první exemplář nové lodi Orion, která v příštích letech dopraví americké astronauty dál, než kam se kdy lidé dostali. NASA si je dobře vědoma unikátnosti této události a připravila proto několik akcí pro veřejnost, které mají za úkol zpopularizovat misi EFT-1. Důležité je, že minimálně jedna z nich se týká i lidí, kteří žijí mimo území Spojených států.  V dnešním krátkém článku Vám dáme tip na stránku, kde se můžete zaregistrovat a Vaše jméno poletí na palubě Orionu do vesmíru.

Celý proces je velmi jednoduchý. Stačí navštívit web http://mars.nasa.gov/participate/send-your-name/orion-first-flight/, kde uvedete své jméno, příjmení a stát, ze kterého pocházíte. Poštovní směrovací číslo je sice také povinné, ale pro Evropany to stejně nic neřeší. Případně můžete uvést i svůj e-mail. Vyplníte ještě okénko proti robotům a máte skoro hotovo. Po odeslání dat Vám systém vygeneruje „palubní letenku“, kterou můžete rovnou vytisknout, nebo sdílet na sociálních sítích. V takovém případě můžete použít i hashtagy #imonboard (jsem na palubě) nebo #journeytomars (cesta k Marsu).

Palubní vstupenka

Palubní vstupenka
Zdroj: http://mars.nasa.gov/

Jména všech registrovaných budou uložena na čip, který na palubě Orionu absolvuje misi EFT-1. V České republice je momentálně 1 714 registrovaných a na Slovensku pak 1 575. To řadí Čechy na celkové 39. a Slováky na 42. místo v pořadí národů. Bylo by určitě moc fajn, kdyby tenhle článek pomohl našim státům trochu vystoupat v žebříčku, nemyslíte? 🙂

Zdroje obrázků:
http://space.skyrocket.de/img_sat/orion-eft-1__1.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.