Dlouhý pochod 7A vynesl komunikační družici

Dnes ve 13:57 zaburácely na rampě LC-2 kosmodromu Wenchang na ostrově Hainan motory rakety Dlouhý pochod 7A. Na oběžnou dráhu se dostala telekomunikační družice Zhongxing 3A, ale někdy se můžete setkat také s názvem ChinaSat 3A. Start byl úspěšný a družice dosáhla plánované dráhy. Jejím úkolem bude z geostacionární oběžné dráhy poskytovat služby spojené s přenosem hlasu, dat, ale i rozhlasového a televizního vysílání. Podle zpravodajské agentury Xinhua se jednalo o 526. start rakety z rodiny Dlouhý pochod.

Start rakety Dlouhý pochod 7A s družicí ChinaSat 3A.

Start rakety Dlouhý pochod 7A s družicí ChinaSat 3A.
Zdroj: https://cdn.discordapp.com/

Zdroje informací:
https://weibo.com/
https://english.news.cn/

Zdroje obrázků:
https://cdn.discordapp.com/…41276d69e213ce61431cefba74b&
https://cdn.discordapp.com/…970e27cb914a13aab389c25ba91b0d42&

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

7 komentářů ke článku “Dlouhý pochod 7A vynesl komunikační družici”

  1. Ivono napsal:

    Tomáš Kohout 1.3.2014 napsal, že čínská raketa je z větší části Sojuz. Činani koupili licenci Samozřejmě jej během desítek let modernizovali a dnes je asi víc vlastním dílem Číňanů než rusů.. Celý vývoj čínské kosmonautiky je prolnut špiony odhalenými v USA. Od 50-70 letHsue-Shen Tsien , další 2009, 2013…

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Pokud by byla řeč o lodi Šenčou, tak by to smysl dávalo, ale u raket Dlouhý pochod ne. První raketa z této rodiny, Dlouhý pochod 1, vycházela z vojenské střely Dong Feng 4.

      • racek napsal:

        No, porovnávat to se Sojuzem je opravdu odvážné. Tato řada je novou originální čínskou konstrukcí, což lze vidět na její konstrukci na první pohled. Samozřejmě, první řada raket v ČLR vycházela s několika vzorků ruské R4, zejména řídící systémy a motory, ale to už je opravdu velice dávno. A samozřejmě, stejný problém mívá obvykle velmi podobná řešení a inspirace je inspirace, že. Ale 99% práce se musí udělat samostatně.
        O Tsinenovi mimochodem existuje celkem ilustrativní film, byl na youtube s anglickými titulky. Poměrně nový, takže tam už není tolik ideologického balastu.

      • racek napsal:

        Šen čou je opravdu ruská licence, vč. skafandrů Orlan. Dnešní verze je ovšem o fous prostornější a o něco těžší.

  2. -gt- napsal:

    Tedy, 526 startů rodiny Dlouhý pochod zní hodně impozantně. Je to reálné?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.