Druhý let SuperHeavy Starship z ptačí perspektivy

Videí a fotek z mise IFT-2, tedy druhého integrovaného letu rakety SuperHeavy s lodí Starship, ke kterému došlo vloni 18. listopadu, vzniklo mnoho a čtenáři našeho webu je jistě dobře znají. Záznamy od SpaceX a nejrůznějších pozorovatelů v okolí však měla doplnit také videa od agentury NASA. Ta totiž před startem celého 120 metrů vysokého kolosu poslala do vzduchu svůj letoun WB-57 s výkonnou kamerou, který měl let SuperHeavy Starship natočit. Videa se však na veřejnost dostala až nedávno a nejdete je na této adrese v rubrice Videos. Lehce zamrzí asi jen dvě věci. Videa jsou jednak „pouze“ ve FullHD rozlišení a na záběrech chybí atraktivní proces hot-stagingu, tedy odpojení Starship od SuperHeavy se zapálenými motory Raptor. Kdo ví, třeba se časem dočkáme i těchto záběrů.

Sluší se ještě poznamenat, že se jedná o hrubé záběry, které obsahují i některé nepovedené (třeba nezaostřené) pasáže. Na internetu však najdete i zpracované verze videí, ze kterých autoři nepovedená místa vystřihli, složili sestřihy z více klipů a nebo provedli softwarovou stabilizaci záběrů.

Zdroje informací:

https://www.nasa.gov/foia/nasa-e-libraries/headquarters-foia-library/

https://twitter.com/FloSpacenerd/status/1756297994243031182

Zdroje obrázků:

 

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

5 komentářů ke článku “Druhý let SuperHeavy Starship z ptačí perspektivy”

  1. bobi napsal:

    Zajímavé, že SH má roštová kormidla vysunutá, zatím co F je má sklopená.
    E. říkal, že vyklopená nijak extrémně aerodynamiku neovlivňuje. Divím se tedy, proč to nepoužívá i u F. 4 serva a příslušenství musí dost vážit. Mohl by tak vynášet těžší náklady.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.