Kulinářská soutěž s misí JUICE

Jedním z vrcholů letošního roku bude dubnový start rakety Ariaen 5 s evropskou misí JUICE (JUpiter ICy moons Explorer). Objektem jejího zájmu se stane obří plynný obr, planeta Jupiter, ale i tři největší měsíce, které kolem Jupiteru krouží – oceánské světy Europa, Ganymed a Callisto. Jedním z hlavních úkolů projektu je hledání odpovědi na otázku, zda oceány na těchto měsících někdy mohly skýtat příznivé podmínky pro život. Sonda po osmileté cestě kosmickým prostorem, při které provede gravitační manévry u Země a Venuše, dorazí v roce 2031 k Jupiteru, na jehož oběžnou dráhu vstoupí. JUICE následně provede 35 průletů kolem tří největších měsíců této planety a v závěru své mise se zaměří na měsíc Ganymed, který prozkoumá přímo z jeho oběžné dráhy. Název mise agenturu ESA inspiroval k soutěži, do které se můžete zapojit i Vy.

Umělecká představa evropské sondy JUICE u Jupiteru.

Umělecká představa evropské sondy JUICE u Jupiteru.
Zdroj: https://www.esa.int/

Stačí připravit nealkoholický míchaný nápoj, který nějakým způsobem reprezentuje misi JUICE a můžete se zúčastnit. Vítěz nejlepšího receptu bude pozván do německého Darmstadtu na společenskou událost spojenou se startem mise. Ať už se inspirujete krémovými víry v atmosféře Jupiterově atmosféře, vrstevnatou strukturou ledových měsíců, nebo náročným prostředím, které na sondu čeká, zástupci ESA se už těší, jak tato mise inspiruje váš apetit pro vytvoření chutného receptu na míchaný nápoj. Agentura shrnula Váš optimální postup do tří bodů.

  1. Pro inspiraci navštivte stránku věnovanou misi JUICE.
  2. Namíchejte nealkoholický drink inspirovaný touto misí a jeho fotku / video nahrajte na libovolnou sociální síť (Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok, Twitter, YouTube). V příspěvku vysvětlete, jak je nápoj inspirován misí JUICE, co mají symbolizovat jeho ingredience a podobně. Nezapomeňte do příspěvku přidat #SpaceJuice.
  3. Odkaz na Váš příspěvek na sociální síti (ujistěte se, že je veřejný) vložte do přihlašovacího formuláře, aby Vás mohli zástupci agentury kontaktovat v případě výhry.

Agentura ESA zároveň přidala i tři tipy pro Vaše výtvory:

  1. Můžete se inspirovat jakoukoliv součástí mise JUICE – jejími vědeckými cíli, sondou samotnou, kosmickými tělesy, která navštíví, jejím startem, či cestou meziplanetárním prostorem.
  2. Můžete používat libovolné ovocné a zeleninové šťávy, kávu, perlivé vody, potravinářská barviva, sirupy atd. Nápoj však nesmí obsahovat žádný alkohol.
  3. Nápoj můžete libovolně ozdobit například brčky, ledem, ozdobnými kousky ovoce, bylinek, koření atd.

Jak již bylo uvedeno na začátku, vítěz bude pozván na společenskou událost spojenou se startem mise. Dalších možná až devět autorů nejlepších nápojů obdrží propagační předměty ESA s motivem mise JUICE. Ale vítězem bude každý. Všechny recepty splňující podmínky soutěže budou zařazeny do kuchařky #SpaceJuice. Kompletní pravidla můžete najít na webu agentury ESA.

Přeloženo z:
https://www.esa.int/

Zdroje obrázků:
https://www.esa.int/…/24657819-1-eng-GB/Space_Juice_contest_visual.png
https://www.esa.int/…/juice_mission/17066055-4-eng-GB/Juice_mission.png

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.