Vesmírná technika: Raketa Antares a motory NK-33 / AJ-26

VT_2022_44

Historie rakety Antares je hodně spletitá. Ještě v době, kdy se jmenovala Taurus II, pro její první stupeň firma Orbital Sciences Corporation vybrala raketové motory AJ-26 od firmy Aerojet. Zajímavé bylo, že šlo o téměř tři desítky let staré motory NK-33 postavené ještě v Sovětském svazu. Jejich parametry však byly velmi dobré a proto se měly po drobných úpravách používat na raketách, které dnes známe jako Antares.

Pokud Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku pořadu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Vesmírná technika vychází na MALL.TV každý pátek .

Kromě Vesmírné techniky najdete na internetové televizi MALL.TV i další pořady Kosmonautixu. Každý den (kromě pátku) zde vycházejí Vesmírné zprávy, které informují o dění v kosmonautice. Také zde najdete živě a česky komentované přímé přenosy startů raket pod názvem Vesmírné starty.

Pokud si chcete prohlížet tyto pořady přímo v aplikaci na svém telefonu, nebo tabletu, zde je návod jak naladit MALL.TV.

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

5 komentářů ke článku “Vesmírná technika: Raketa Antares a motory NK-33 / AJ-26”

  1. John Peri napsal:

    3×2 reklamy během 8minut.
    To snad není normální.
    Dávejte to prosím někde jinde.
    Děkuji.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      O přesunu Vemsírné techniky neuvažujeme. Díky za pochopení. Řešení problémů s reklamami jsou dvě:
      1) AdBlock či jiná podobná aplikace.
      2) Zaplatit si Mall.TV Premium – za 129 Kč na měsíc máte veškerý obsah Mal.tv bez reklam.

      • Ivo napsal:

        Bohužel musím souhlasit s příspěvkem výše, je to reklama proložená videem. Jak se tváří Mall.TV na to, že propagujete AdBlock či jiné aplikace, které mají připravit Mall.TV o peníze?

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Já pouze dávám rady, jak vyřešit problém, který diváky trápí. Jak vidíte, doporučil jsem i variantu, která Mall.TV peníze přinese, tedy režim Premium.

      • Michal Václavík VIP napsal:

        Chcete-li se dívat dívejte se. Máte to zadarmo. Nechcete-li, tak se nedívejte. Píšete stejné poznámky do TV, rádia, novin a jiných elektronických médií?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.