sociální sítě

Přímé přenosy

Falcon 9 (Hera)
00
DNY
:
00
HOD
:
00
MIN
:
00
SEK

krátké zprávy

Near Space Network

NASA 17. září oznámila, že udělila kontrakt společnosti Intuitive Machines na podporu Near Space Network. Jedná se o systém, který poskytuje komunikační služby pro mise NASA na oběžné dráze Země a cislunárním prostoru.

Ariane 6

Evropští představitelé tvrdí, že změna softwaru by měla vyřešit problém, který nastal při inauguračním startu Ariane 6 v červenci s horním stupněm.

Space Network Services

Impulse Space oznámila 16. září kontrakt na zajištění dopravy na geostacionární oběžnou dráhu pro družice od francouzského startupu Space Network Services. Byla to první oznámená dohoda o geostacionární službě Impulse Space, která byla představena v srpnu.

U.S. Space Force

U.S. Space Force udělily téměř 45 milionů dolarů Rochesterskému technologickému institutu a Michiganské univerzitě, aby vedly pokročilý výzkum vesmírné energie a pohonu.

Lockheed Martin

Lockheed Martin získal kontrakt v hodnotě 297,1 milionu dolarů na vývoj mapovačů blesků pro budoucí geostacionární konstelaci Národního úřadu pro oceán a atmosféru.
Smlouva nařizuje vyvinout dva letové přístroje a zahrnuje opce na dva další.

York Space Systems

Americké vojenské družice postavené společností York Space Systems si úspěšně vyměňovaly data na oběžné dráze pomocí optických komunikačních terminálů Tesat-Spacecom.

Ursa Major

Ursa Major, společnost zabývající se raketovým pohonem se sídlem v Coloradu, získala od americké armády nové finanční prostředky ve výši 12,5 milionu dolarů na pokrok ve vývoji a výrobě raketových motorů na tuhé pohonné látky.

U-space

Francouzský startup U-space bude spolupracovat s nadnárodním dodavatelem raket MBDA na vývoji dvojice družic, které budou demonstrovat detekci, charakterizaci a zaměřování družic a jiných zařízení ve vesmíru. Družice spadají do plánů agentury DGA .

Samara Aerospace

Startup Samara Aerospace získal kontrakt společnosti SpaceWERX na vývoj zlepšeného zaměřování družic o hmotnosti o 200 až 500 kilogramů.

Naše podcasty

Doporučujeme

Objednejte si knihy našich autorů a nahlédněte tak do historie kosmonautiky.

Poděkování

Náš web běží spolehlivě díky perfektnímu servisu hostingu Blueboard.cz, děkujeme!

Aktivní seriály

Náš web se může pyšnit širokou a pestrou paletou seriálů, které jsou u našich čtenářů oblíbené.

Ukončené seriály

Mimo naše aktivní seriály je tu také spousta těch, které se věnovaly například historickým tématům. I přesto, že patří mezi starší, na jejich kvalitě to rozhodně neubírá! Toužíte zjistit něco o historii, nebo se zkrátka jen kochat nádhernými fotografiemi? Pak jsou tyto seriály právě pro Vás.

Změna schématu našeho eshopu

Vážení čtenáři, máme opravdu velkou radost, že jsme Vám mohli v roce 2021 splnit přání, po kterém jste volali už dlouho. 4. července jsme Vám totiž představili eshop s našimi propagačními předměty, který se nám podařilo realizovat díky firmě Triko Rokit. Po této prvotní edici jsme 2. září představili edici novou a 11. listopadu přišla edice třetí a poslední. Nikoliv zatím poslední, ale úplně poslední. Pokud jste se právě znepokojili, že snad náš eshop končí, mohu Vás jednoznačně uklidnit. Eshop nejenže funguje i nadále, ale změna, která jej nyní potkala, bude mít pozitivní dopad pro všechny.

Mikina s motivem Artemis I
Mikina s motivem Artemis I
Zdroj: https://www.triko-rokit.cz/

Jak již vyplynulo z prvního odstavce, až doposud to chodilo tak, že se zveřejnila nová edice propagačních předmětů (pánská, dámská i dětská trička, mikiny či grafiky) a zájemci si mohli objednávat. Každá edice šla objednat pouze po určitý čas. Poté se objednávky uzavřely a pan Matúš Nemčík, který tuto službu zajišťuje, pak obstaral vytištění i rozeslání všech objednávek. Tento systém však měl více nevýhod. Vy, kteří jste si propagační předměty objednali, jste museli čekat velmi dlouho (zvlášť pokud jste udělali objednávku krátce po zveřejnění nové edice). Mezi uzavřením jedné edice a zveřejněním nové vznikala několik týdnů dlouhá hluchá období, kdy si nikdo nemohl nic objednat. Pan Nemčík zase musel nárazově čelit expedici velkého množství objednávek. Nabízelo se tedy vyřešit tyto  komplikace jedním řešením.

Dámské tričko Super Heavy B4 a Starship S20.
Dámské tričko Super Heavy B4 a Starship S20.
Zdroj: https://www.triko-rokit.cz/

Mohu Vám tedy s radostí oznámit, že rušíme systém edic. Nově si tedy na našem eshopu můžete objednat libovolný produkt kdykoliv – 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce. Zaniknout tedy hluchá období, kdy nebylo možné si nic objednat. Eliminují se také zmíněné nárazové expedice velkého množství objednávek a zkrátí se doba mezi odesláním objednávky a přijetím hotového produktu. Tato změna tedy vyřeší všechny výše uvedené komplikace. Možná ale některé z Vás napadlo, že zrušením vydávání nových edic přijdete o možnost vybírat si ze stále nových produktů. Nebojte se, o tuto možnost nepřijdete. Pan Nemčík avizoval, že zhruba jednou za měsíc přidá do nabídky nový motiv.

Hodnocení:

0 / 5. Počet hlasů: 0

Sdílejte tento článek:

Další podobné články:

Komentáře:

Odběr komentářů
Upozornit
11 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejvíce hodnocený
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
David Suchomel
David Suchomel
2 let před

Já si klidně počkám. Sice už je po Vánocích, ale proč si neudělat Vánoce nyní :-))

Ričrd
Ričrd
2 let před

Díky za vysvětlení, 15.1. jsem si objednal 4ks trik a zaplatil předem. Doteď se objednávka tváří, jako by nebyla vůbec odeslána, pouze je zavedena do systému. Očekávám, že když je zboží skladem, expedici a dodání do 5-7 dnů. Už jsem měl 1796 důvodů pro podvod.

Mses
Mses
2 let před
Odpovědět  Ričrd

Neboj vše co vzejde od portálu Kosmonautix.cz je jistota, snad je ty odložený starty neovlivní 😀

Nemcik
Nemcik
2 let před
Odpovědět  Ričrd

Ospravedlňujem sa za toto nedorozumenie. Tričká sa vždy zadali do výroby až po objednávke.

Mses
Mses
2 let před

Skvělá zpráva.
Model s edicema je dobrý jen pro výrobky, které jsou limitované buď do počtu vyrobených kusů, nebo takových výrobku, co se po určité době už neprodají – třebas k nějaké významné události (sport, kultura apod).
A jak napsal Dušan je to nárazově náročné. V dnešní době je možnost potisku už od pár kusů, takže plynulost objednávek je dostatečná i v horizontu několika týdnů.
Za pár měsíců narozky, takže jeden dárek je jasný 😀

Dagmar
Dagmar
2 let před

Prosím už mi pošlite tričko, ktoré som si objednala a ešte 7.1.2022.
Koľko ešte musím čakať ? Ďakujem.
Dagmar

Nemcik
Nemcik
2 let před
Odpovědět  Dagmar

Dobrý den pani Dagmar.
Prave som dostal správu, že potlač je hotová. Cez víkend to zabalím a odošlem. Prosím ešte o trochu trpezlivosti a prajem pekný deň.
Matúš Nemčík

Pavel Ned
Pavel Ned
2 let před

Škoda, že stále není možno zvolit tričko s límečkem.

Nemcik
Nemcik
2 let před
Odpovědět  Pavel Ned

Dobrý deň pán Ned. Máte na mysli tričko s límečkem a malým logom Kosmonautix?

Pavel Ned
Pavel Ned
2 let před
Odpovědět  Nemcik

Ano, presne takove bych chtel. Cerne tricko s limeckem a malym logem Kosmonautix.

Ričrd
Ričrd
2 let před
Odpovědět  Nemcik

Já bych uvítal s malým logem, ale bez límečku. Případně i s velkým logem (triko KOSMONAUTIX), ale decentním nápisem KOSMONAUTIX.CZ. Zhruba poloviční až třetinová velikost a asimetricky umístěno. Na můj vkus originál moc křičí. Koupil bych obě varianty. Díky.

https://kosmonautix.cz/2022/01/20/zmena-schematu-naseho-eshopu/