Trička kosmonautixu jsou tu!

Vážené dámy a vážení pánové, chce se říct, že peklo zamrzlo a nečekané se stává skutkem. Již mnoho let jsme od mnoha různých členů naší úžasné komunity dostávali dotazy, zda nechystáme trička s motivy kosmonautiky a našeho webu. Na každou takovou otázku vždy následovala odpověď ve stylu: „Zatím to neplánujeme“. Jenže jak čas postupoval, bylo dotazů na tohle téma stále více a nám bylo jasné, že se do tohoto oboru budeme muset dříve či později pustit. Jenže nastala otázka, jak to technicky udělat. Z časových důvodů jsme okamžitě zavrhli možnost, že bychom grafické návrhy, tisk i distribuci propagačních předmětů zajišťovali sami. To znamenalo využít externích služeb. Nakonec se na nás usmálo štěstí – pan Matúš Nemčík nám napsal zrovna v době, kdy jsme v redakci řešili téma propagačních předmětů. Oznámil nám, že rozjíždí projekt s propagačními předměty věnovanými kosmonautice a že by s námi rád spojil síly. Po několika měsících jednání dospěla tato spolupráce do fáze, kdy ji můžeme s radostí představit Vám, čtenářům.

Tričko s motivem Starship SN15

Tričko s motivem Starship SN15

Vítejte na palubě,“ zdraví všechny naše čtenáře pan Nemčík, který spustil eshop na webové adrese triko-rokit.cz a dodává: „Naše mise je poskytnout fanouškům hvězdných výprav kvalitní trička s kosmonautickou tématikou. Náš payload bude zahrnovat současnost, minulost i budoucnost vesmírných letů. Trička jsou vyrobená ze 100% bavlny a potisknutá kvalitním sítotiskem.“ Pro nás jako redakci je ohromně důležité, že se nebudeme muset o výrobní proces vůbec starat. Grafický návrh, potisk i distribuci zákazníkům včetně veškerého papírování zajistí pan Nemčík. Můžeme tedy nabídnout naší komunitě to, po čem tak dlouho volala, aniž by nás to nějak časově vytěžovalo.

Tričko s motivem vrtulníku Ingenuity.

Tričko s motivem vrtulníku Ingenuity.

Projekt je zatím na samotném začátku a proto je možné, že postupem času bude nabídka rozšířena. „Podle zájmu rádi nabídneme i jiné předměty nebo oblečení,“ říká pan Nemčík a dodává: „Obchod spouštíme v testovacím módu, ve kterém je pro nás důležité zjistit Váš zájem a následně vyladit všechny kroky, které se týkají výroby a distribuce. Omluvte proto, prosím, případnou delší dodací dobu. Uděláme vše pro její zlepšení. Pokud se vám tedy některé tričko z naší nabídky líbí, neváhejte a pomozte tomuto projektu ke startu.

A jaké motivy jsou pro Vás aktuálně připraveny? Kromě trička, které zdobí naše velké logo, tu jsou i motivy inspirované Starship, motorem Raptor, roverem Perseverance, vrtulníkem Ingenuity a dalšími kosmonautickými projekty. V nabídce nechybí ani tričko se slavnou hláškou o slapových silách u Titanu, kterou si na trička přál náš zesnulý kolega Drahoslav Trnka. Navíc, jak pan Nemčík už avizoval, celý projekt se teprve rozbíhá a zpětné vazbě bude přizpůsobena i nabídka. Jinými slovy máte jedinečnou možnost ovlivnit  svými názory další vývoj našich propagačních předmětů.

Tričko s motivem hlášky, která se v naší komunitě stala legendou. Zajištění tohoto grafického návrhu si hodně přál kolega Drahoslav Trnka.

Tričko s motivem hlášky, která se v naší komunitě stala legendou. Zajištění tohoto grafického návrhu si hodně přál kolega Drahoslav Trnka.

Část financí z prodeje triček se vrátí kosmonautixu na transparentní účet, který jsme však zatím ještě nezaložili. Ano, jde o první krok vstříc crowdfundingu, po kterém už dlouhé roky volá neméně našich čtenářů. Osobně jsem sice byl důrazně proti tomu, abychom crowdfunding využívali, nicméně většinový hlas redakce rozhodl jinak. Máte k tomuto projektu ještě nějaké dotazy? Vyjádřit se můžete buďto přímo v komentářích pod článkem, nebo napsat panu Nemčíkovi.

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

19 komentářů ke článku “Trička kosmonautixu jsou tu!”

  1. JacobSGC napsal:

    Já bych se přimlouval za více barev. Takové tričko Mars rover 2020 si přímo říká o více marsovské barvy než černá/bílá.

  2. vreckam napsal:

    Velice děkuji …. objednávám 3ks. Jinak se přimlouvám taktéž za trika s límečkem :).
    Dotaz na ty velikosti? Přecejen jsem trošku velké heblo (2m, 110kg) … vejdu se do 2xl? 🙂

  3. lkral napsal:

    Paráda, dobrý nápad. Taky bych se přimlouval i za triko s límečkem. Jinak můžete prosím napovědět, o čem je ta hláška se slapovými silami u Titanu? 🙂

  4. AHejral napsal:

    No konečně! Bud moct odložit (ne moc daleko) trička se Star Wars!

  5. Martin Gembec Administrátor napsal:

    Nabídce by prospěla trika, klidně dražší, která by vpředu nabídla jen malé logo kosmonautix a vzadu velký motiv, jako je teď zároveň s logem vpředu. Nebo obráceně. Vpředu motiv a vzadu větší logo kosmonautix. Trochu se mi to graficky mlátí před očima. A podobně nějaké triko s límečkem by byl luxusní bonus. Nápad jako hrnek jistě není špatný, kšiltovka by snad taky nemusela být problém. Ještě bych zvážil třeba propisku, těch jaksi není nikdy dost 😀

  6. darkstar napsal:

    souhlas je fajn že je vám možné přispět. Hodila by se mi kšiltovka doufám že bude dík.

  7. Fis napsal:

    Neni vubec zac. A mimochodem jste krasne vyresili nedostatek tricek v mem satniku, fakt se mi do toho obchodaku vubec nechtelo 😉

  8. Fis napsal:

    Diky, objednavam, konecne muzu prispet na vasi vybornou praci, kterou davate k dispozici temer bez reklam (Mall) a zdarm. Diky, diky, diky. Dalsi predmety? Bral bych raketoplan, Satrurn 5 (klidne i lander – pripadne nejaka loga misi – asi budou copyrightovana), Hubble, ISS jako privesek na klice Kdyz uz ne 3D, tak aspon “klasicky” plisek s obrazkem / hologramem. A uz jsem dlouho nevidel zadnou kvalitni serii odznaku, nevim jestli to jeste vubec existuje, ale pred davnymi casy jsme je sbirali. Daly by se i nosit na setkani s Kosmonautixem na klope

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.