Pokec s kosmonautixem – listopad 2021

Další měsíc utekl rychleji než pověstná voda a proto tu máme znovu poslední pátek v měsíci. Přichází tedy čas pro pravidelný Pokec s kosmonautixem, při kterém odpovídáme na dotazy Vás diváků. Právě Vy tedy rozhodujete o podobě pořadu a o tématech, která se v něm budou probírat. Za uplynulý měsíc nám toho kosmonautika přinesla opravdu hodně. Vysílání již pětatřicátého dílu tohoto pořadu začne v tradičních osm hodin večer a potrvá jako obvykle zhruba dvě hodiny.

Ze zkušeností z minulých dílů ještě chci upozornit, že odpovídáme pouze na dotazy, které nám diváci napíší do chatu na YouTube. Své otázky proto nepište do komentářů pod článkem, tam se k nim během přenosu nedostaneme. Díky za pochopení.

Zdroje obrázků:
https://www.elonx.cz/wp-content/uploads/2021/08/FBnHW-jVEAA71Kg.jpg
https://pbs.twimg.com/media/FE_C095WYAIzQIg?format=jpg&name=4096×4096
https://www.elonx.cz/wp-content/uploads/2021/10/51702760575_6ba3dc9e21_o.jpg
https://pbs.twimg.com/media/FEf7Q45VEAQSAF7?format=jpg&name=large

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

5 komentářů ke článku “Pokec s kosmonautixem – listopad 2021”

  1. Martin Gembec Administrátor napsal:

    Uvažovala se pro pokládání dotazů i platforma Slido? Pro přehlednost by to prospělo a chat by mohl obsluhovat redaktor a otázky zbylé, které tam někdo položil přepisovat na Slido. Tím by všichni čtenáři viděli, jaké už byly položeny dotazy a mohly pro ně i hlasovat (palcovat). Není to všespásné, ale mohlo by to být zajímavé. A šlo by vkládat i živé anketní otázky.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Slido používám na přednáškách v Brně, ale pro Pokec se mi zdá lepší YT chat.

      • Kamil napsal:

        Možná by to chtělo trochu filtrovat ty dotazy, aby se jednak neopakovaly nebo ty zajímavé nezapadly. Taky by to mohlo přimět pisatele klást zajímavější otázky nebo se trochu víc snažit o srozumitelnost. Chat je dobrý ke komentování dění, ale ty otázky tam rychle zapadají. Viz aférka s delta V

      • Tomas180 napsal:

        S tímto názorem souhlasím. Na jednu stranu to díky chatu a krátkým otázkám svižně odsýpá, na druhou stranu si často kladu otázku o inteligenci tazatelů. Je jednoduché nad dotazem moc nepřemýšlet, neřešit gramatiku, interpunkci ani slovosled, a podle toho to často vypadá. Není výjimkou, že pan Majer (a s ním i ostatní) dotaz pochopí až po dvou třech opakováních.
        Já sám jsem pokládal dotaz dvakrát (přičemž si pouštím skoro každý díl) a narazil jsem při tom na jinou nevýhodu chatu – dovolil mi použít jen omezené množství znaků, což položení otázky komplikovalo.
        Nebránil bych se vyzkoušet i jiný přístup, ať už slido nebo cokoliv dalšího, případně oba přístupy kombinovat. Pokud se tento způsob neujme, nic se neděje, ale mohlo by to posunout kvalitu pořadu ještě o stupínek výše.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Ono to zmíněné omezení délky může být často výhodou. Neříkám, že by to byl Váš případ, ale spousta lidí se při absenci délkového limitu pouští do obsáhlých literárních děl. Naopak chat nutí pisatele jít přímo ke stručnému jádru.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.