ŽIVĚ A ČESKY: Premiéra rakety Alpha

Na stále rostoucí trh malých raket šitých na míru vynášení malých družic a CubeSatů se chystá vstoupit společnost Firefly Aerospace. Její raketa Alpha již stojí na vzletové rampě 2W na Vandenbergově základně v Kalifornii a chystá se vyrazit na svou premiérovou misi pojmenovanou DREAM. V jejím rámci má na oběžnou dráhu dopravit náklad edukačního rázu, který pro dané instituce vynese zdarma. Pro fanoušky z České republiky je tu ale jedna velká překážka. Startovní okno trvá čtyři hodiny a otevírá se ve velmi nepříjemném čase 3:00 SELČ. Pokud tedy dokážete překousnout tohle nepohodlí, velice rádi Vás přivítáme u našeho komentovaného přenosu.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba ve 2:45 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Zdroje informací:
https://twitter.com/firefly_space?lang=cs

Zdroje obrázků:
https://cdn.vox-cdn.com/…/66153139/Screen_Shot_2019_02_22_at_10.16.58_AM.0.png

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

4 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Premiéra rakety Alpha”

  1. jirik napsal:

    Že se na to nevykašlete, Dušane. Zdraví máte jen jedno a pravidelný spánek je základ. Vím, o čem mluvím.

  2. Borin napsal:

    Moc zajímavý přenos i přes neúspěch. Zvláštní, že na webu Everyday Astronaut mají v Previous ještě teď (8:35 SELČ) u FLTA001 Dream Alpha označení Success. https://everydayastronaut.com/post-launch-reviews/
    Že by nám něco uniklo?

  3. Pavel Kralicek napsal:

    “Orbit is hard!” … drzim place at se to priste uz podari. Uz se vi, jestli to byla prace FTS nebo raketa vybuchla sama vinou pusobeni bocnich sil/namahani?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.