ŽIVĚ A ČESKY: Třetí pokus pro Tianzhou 2

Minulý týden byl dvakrát odložen start rakety Dlouhý pochod 7, která měla na oběžnou dráhu vynést nákladní loď Tianzhou 2. Ta je naplněna zásobami, se kterými dorazí k modulu Tianhe. Teprve poté bude moci k zárodku čínské kosmické stanice vyrazit pilotovaná kosmická loď. Nyní nastává třetí možnost pro start nákladní lodi. V sobotu ve 14:55 by mohlo na kosmodromu Wenchang na ostrově Hainan dojít ke startu, který doplníme o český komentář. Oba odložené pokusy měly přímý přenos. Věřme tedy, že tomu tak bude i tentokrát.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba v 14:40 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

EDIT 13:45
Do avizovaného začátku našeho přenosu zbývá jedna hodina. Jelikož stále nemáme informaci o tom, že bude k dispozici originální přenos, nemohu nic riskovat. Hodina do začátku je pro mne zlomovým momentem při rozhodování a tudíž musím nerad říct, že náš dnešní komentovaný přenos nebude. Je mi to líto – snad někdy příště.

EDIT 19.5. 12:40
Podle Michala Václavíka to vypadá, že nebude k dispozici originální přenos. V tom případě by se nerozjelo ani naše vysílání. Ale zatím ještě neházejme flintu do žita.

Zdroje informací:
https://twitter.com/
https://www.space.com/
https://www.nasaspaceflight.com/

Zdroje obrázků:
https://i.imgur.com/YI2gfnM.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

8 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Třetí pokus pro Tianzhou 2”

  1. Kamil napsal:

    Takže pilotovaný start je stále v plánu na 10.6.?

  2. Andrej napsal:

    Zmažte prosím ten EDIT z 20. mája. Mňa to hneď pomýlilo, že sa už dnes znova nepoletí 🙂

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.