ŽIVĚ A ČESKY: Nejistý termín skoku SN9

Zatímco u většiny komentovaných přenosů víme, kdy má dojít ke startu a podle toho určujeme začátek komentovaného přenosu, dnes to bude jiné. Ke skoku do výšky 12,5 kilometru (dřívější informace o deseti kilometrech již zřejmě neplatí) se totiž na základně Boca Chica chystá prototyp Starship SN9. Dostupné informace nejsou jednoznačné a zřejmě ani sama SpaceX v tuto chvíli neví, kdy skok zkusí. Pokud by to bylo v pondělí (na kdy už má povolení), mělo by k tomu dojít mezi 19:00 a 1:00 našeho času. Bude to však spíše až ke konci okna. Vyloučit se však ale nedá ani realizace o den později, tedy v noci z úterý na středu. Sledování tohoto komentovaného přenosu tedy bude vyžadovat pravidelné monitorování situace. V tomto článku se budeme snažit informovat o aktuálních posunech termínů skoku.

Náš přenos spustíme zhruba 10 – 15 minut před plánovaným skokem. Řídit se budeme pravděpodobně tradiční sirénou. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

EDIT 21:15
Jelikož stále neproběhla evakuace, je velmi nepravděpodobné, že by ke skoku došlo dnes.

EDIT 21:00
Podle aktivity na rampě se nezdá, že by mělo ke skoku dojít před 23:00.

EDIT 19:15
Skok zřejmě neproběhne dříve než ve 22:00 SEČ. Oficiální termín stále neexistuje, vše je založeno pouze na sledování aktivity kolem rampy.

Zdroje informací:
https://www.facebook.com/
https://twitter.com/
https://twitter.com/

Zdroje obrázků:
https://forum.nasaspaceflight.com/…52398.0;attach=2002609;image

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.