ŽIVĚ A ČESKY: Cygnus NG-14 u ISS

V noci na sobotu jsme byli svědky úspěšného startu rakety Antares 230+, která z kosmodromu MARS ve Virginii vynesla na oběžnou dráhu automatickou zásobovací loď Cygnus na misi NG-14. Loď v dalších hodinách provedla plánované manévry a míří vstříc Mezinárodní kosmické stanici. Zhruba okolo 11:20 našeho času by mělo dojít k jejímu zachycení staničním manipulátorem. Rádi bychom Vás proto pozvali ke sledování živě a česky komentovaného přenosu. Mějte na paměti, že stejně jako u každého jiného záchytu i tentokrát není žádný termín vytesán do kamene – realita se může od plánů lišit i někdy i o desítky minut.

Náš přenos ze zachycení spustíme zhruba okolo 10:50 SELČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Zdroje informací:
https://www.nasa.gov/
https://spaceflightnow.com/
https://www.nasaspaceflight.com/

Zdroje obrázků:
https://pbs.twimg.com/media/Dd9z8t7U0AAVmfu.jpg:large

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

2 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Cygnus NG-14 u ISS”

  1. vasekcer napsal:

    Shlédl jsem video ze záznamu, ale je to dost zpřeházené, některé části jsou tam i třikrát. Chvíli je Cygnus ještě dál, pak tam skočí zase zachytávání a podobně.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.