Pokec s kosmonautixem – říjen 2020

Již po dvaadvacáté jsme pro Vás připravili virtuální setkání členů naší redakce s Vámi, čtenáři. A jelikož jsme v uplynulých téměř dvou letech ani jednou neporušili pravidlo, že se Pokec s kosmonautixem koná každý poslední pátek v měsíci, věřím, že s dnešním vysíláním už počítáte. A jestli ne, aspoň Vám to tento článek připomene. Jako obvykle začne vysílání v osm hodin večer a potrvá zhruba dvě hodiny. Během této doby budeme odpovídat na Vaše dotazy, které napíšete do chatu. Jste to tedy Vy, kdo rozhoduje o obsahu videa. Budeme rádi, když se k našemu pohodovému a přátelskému povídání připojíte.

Ze zkušeností z minulých dílů ještě chci upozornit, že odpovídáme pouze na dotazy, které nám diváci napíší do chatu na YouTube. Své otázky proto nepište do komentářů pod článkem, tam se k nim během přenosu nedostaneme. Díky za pochopení.

Zdroje obrázků:
https://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/resized.gif
https://upload.wikimedia.org/…meters_from_docking_to_the_Rassvet_module.jpg
https://upload.wikimedia.org/…freighter_approaches_the_space_station.jpg
https://www.roscosmos.ru/media/gallery/big/29440/3968432320.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

8 komentářů ke článku “Pokec s kosmonautixem – říjen 2020”

  1. Dannz723 napsal:

    Vidět chat ve fullscreenu je sice fajn, ale vzhledem k tomu, že si jej můžu zobrazit hned vedle videa, ocenil bych raději, kdyby jste dedikovali jednoho redaktora/moderátora, který by vám průběžně dohledával materiály na netu a zobrazoval buď relevantní články, fotky nebo videa apod. Ať je to trochu více interaktivní.

    • Dannz723 napsal:

      Případně aby jste vy i ostatní redaktoři začali používat webkamery a udělali jste z to Pokecu s Kosmonautixem opravdový pokec s Kosmonautixem. Momentálně je to spíš Q&A Dušana 😀 Proběhla vůbec mezi vámi někdy diskuze na toto téma?

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Webkamery mi přijdou upřímně řečeno zbytečné. Důležitý je hlas, ten nese informace. K čemu lidé potřebují vidět výraz tváře? Ten nenese žádnou přidanou hodnotu. Navíc by to s sebou neslo další práci navíc. Abych tak řekl – za hodně peněz málo muziky. V Pokecu jsem navíc velmi často sám, poslední dobou se účastní i Michal Václavík. Ostatní kolegové jsou aktivní spíše v chatu a do samotného přenosu se jim moc nechce, ačkoliv jsem jim už dříve řekl, že budou vždy zváni. Je ale potřeba říct, že považuji za vhodnější, pokud má tento formát jednoho, maximálně dva moderátory. Ve větším počtu účastníků už by byla organizace složitější.
        O formě Pokecu se v redakci občas bavíme.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Díky za tipy. Někdy ukazujeme fotky, videa či články, ale spíše jen tam, kde je to opravdu potřeba. Navíc je tu i technická překážka – Pokec vysílám od sebe doma. Neodkážu si představit, jak by někdo další mohl do vysílaného obsahu zasahovat a vkládat do něj jakékoliv materiály.

      • Dannz723 napsal:

        Existuje mnoho systémů na webkonference pomocí kterých je něco takového možné. Např. WebEx, Zoom, Skype apod. Osobní zkušenost mám akorát z práce s WebEx. Kdokoliv v konferenčním hovoru nasdílí svou obrazovku nebo aplikaci a v ní zobrazuje to, co mají zbylí účastníci vidět. Vy ve výsledku streamujete na Youtube tak jak jste zvyklý.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Aha, díky za objasnění. No nechám si to projít hlavou.

  2. Michal Andrej napsal:

    Vypočul som si pokec až teraz, ale musím to napísať.
    Prekvapila ma a hlavne veľmi pobavila reakcia Dušana Majera na otázku, či na Marse budú kostoly a mešity.
    Tá číra hrôza, ktorú mu tá myšlienka spôsobila, bola veľmi zjavná, tažko hľadal slová ako odpovedať, aby neurazil veriacich.

    Chcel by som pripomenúť, že predsa poznáme históriu, ako Borman a spol čítali z Biblie nad Mesiacom, aj že Aldrin hneď po pristátí na Mesiaci slúžil omšu.
    Iste by bolo veľkým prekvapením, keby sa niečo podobné zopakovalo aj pri letoch na Mars. Ale medzi prvými ľuďmi na Marse budú určite aj veriaci, a my veriaci sme presvedčení, že Boh je aj na Marse a preto by tam mal mať aj svoje miesto, a určite raz aj bude mať.
    S tou mešitou to bude trošku horšie, lebo každá mešita musí mať výklenok, ktorý určuje smer k Mekke. Technické riešenie jeho realizácie na Marse bude zrejme pomerne komplikované.
    V každom prípade ďakujem za výborný pokec, a Dušanovi za jeho úžasný prehľad a ochotu zodpovedať všetko.
    Teda okrem tureckého kozmického programu, kde má zjavne veľké medzery (sorry, iba pokus o vtip).
    Ešte raz vďaka za výborný pokec.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.