ŽIVĚ A ČESKY: Zážeh obřího motoru pro SLS

V rámci našich komentovaných přenosů běžně pokrýváme události, při kterých něco někam letí – většinou jde o starty raket, nebo o připojování či návrat kosmických lodí. Dnes nás ale čeká přenos události, při které objekt zájmu nikam nepoletí. Kdyby totiž odletěl, nebylo by to vůbec dobré. Přesuneme se totiž do Utahu, kde se chystá statický zážeh motoru na tuhé pohonné látky pro raketu SLS. Firma Northrop Grumman již provedla ověřovací i kvalifikační zážehy nutné pro první mise. Ve středu večer by mohlo dojít ke zhruba dvouminutovému zážehu motoru na tuhé pohonné látky, který ověří nové materiály a postupy pro motory určené na budoucí mise. Přesný termín zatím nebyl upřesněn, ale mělo by to být kolem deváté hodiny večer.

Náš přenos ze zážehu spustíme zhruba okolo 20:45 SELČ (může se však změnit). Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Zdroje informací:
https://www.americaspace.com/
https://www.nasa.gov/
https://www.spaceflightinsider.com/

Zdroje obrázků:
https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2015/03/12/09/boostertest.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

6 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Zážeh obřího motoru pro SLS”

  1. fourge napsal:

    Posledné dva dni som nemal čas pozrieť aktuálne články na Vašom webe a teraz mi to čítanie spríjemňuje tá super intro hudba čo býva vždy pred komentovaným prenosom 🙂

  2. SaturnV napsal:

    Už se těším. Bude to zase něco nového. Uvítal bych více podobných (nestartovních) přenosů.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Ono vždy záleží na tom, zda je ten test vysílán živě (mnoho z nich není a pak se jen zveřejní záznam nebo fotky) a jak je obrazově atraktivní. Některé důležité zkoušky nemají ani originální přenosy prostě proto, že nejsou obrazově zajímavé. Ale určitě plánujeme pokračovat v tomto trendu, jen to nebude z výše uvedených důvodů moc často.

      • SaturnV napsal:

        Jasně, chápu. To že nemají originální přenosy je škoda. Mě to přijde velice zajímavé.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Zase buďme rádi, že je aspoň něco. Není to tak dávno, kdy se podobné věci nevysílaly prakticky vůbec.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.