Spouštíme stránku o přednáškách!

Vážení a milí čtenáři našeho webu. Od našeho založení si zakládáme na zpětné vazbě od Vás a snažíme se realizovat Vaše návrhy. Musím se však hluboce zastydět, když si uvědomím, že již dlouhé roky od Vás zaznívá jeden návrh, který jsme až doposud odbývali prohlášením: „Někdy bychom to rádi udělali, ale zatím nevíme kdy to bude.“ Že nevíte, o čem je řeč? Podle mého názoru nejčastěji zmiňovanou službou, o kterou by naši čtenáři stáli, je subdoména věnovaná přednáškám. Vážení a milí čtenáři, nyní Vám všem mohu s radostí oznámit, že Vaše čekání je u konce. Toužebně očekávaná subdoména je konečně k dispozici.

Výpis chystaných přednášek o kosmonautice.

Výpis chystaných přednášek o kosmonautice.
Zdroj: https://prednasky.kosmonautix.cz/

S velkou radostí Vám všem představuji novou subdoménu našeho portálu. Její adresa je opravdu intuitivní: prednasky.kosmonautix.cz – odkaz navíc najdete v horním menu našeho blogu. Ještě než se dostaneme k popisu vlastní subdomény, musím poděkovat dvěma lidem, bez kterých by tento projekt zůstal ve fázi plánů ještě neurčitě dlouhou dobu. O vytvoření samotné subdomény, jejího redakčního systému a celého prostředí se postaral Drahoslav Trnka. Ano, je to ten samý člověk, kterému jsem děkoval v našem narozeninovém příspěvku. Drahoslav se v posledních týdnech intenzivně věnuje nejen této nové subdoméně, ale i všem již existujícím. Je samozřejmostí, že jak tabulky, tak i celá subdoména jsou optimalizovány pro mobilní zařízení.

Druhý člověk, který má lví podíl na existenci naší subdomény věnované přednáškám, je Jiří Hadač. Právě on má na starosti obsah této stránky. Pokud je Vám toto jméno povědomé, pak se nemýlíte. Jde o autora, který píše články pro web ElonX.cz. Budiž tato skutečnost dalším z řady důkazů, že si naše redakce nekonkurují, ale právě naopak – spolupracujeme v zájmu čtenářů, kteří si zaslouží informace, o které opakovaně projevují zájem.

Záznamy přednášek o kosmonautice.

Záznamy přednášek o kosmonautice.
Zdroj: https://prednasky.kosmonautix.cz/

Co Vás tedy na nové subdoméně prednasky.kosmonautix.cz čeká? Ano, název vypovídá sám za sebe. Ale dovolte mi ještě závěrem představit alespoň základní rozložení této subdomény. Tvoří ji dvě hlavní stránky – tou první je přehled chystaných přednášek o kosmonautice, kde se dozvíte, jaké přednášky se po České republice v nejbližších týdnech a měsících chystají. U každé přednášky najdete informaci, kdy a kde se koná, kdo přednáší, na jaké téma a také odkaz na akci (pokud je k dispozici). Oslovili jsme aktivní popularizátory kosmonautiky, aby nás informovali o svých veřejně přístupných přednáškách, ale stále přijímáme i hlášení od čtenářů. Pokud tedy víte o nějaké přednášce, která se týká kosmonautiky a v přehledu není, stačí kontaktovat Jiřího Hadače, jehož mail je uveden na subdoméně ve výpisu chystaných přednášek.

Druhou významnou částí nově spuštěné subdomény jsou záznamy přednášek. Jiří Hadač, který má za dlouhé roky nasledováno velké množství přednášek, se Vám zde pokusí představit záznamy, které stojí za připomenutí. Zároveň připojí i vlastní komentář, proč by Vás měla právě tato přednáška zajímat a co všechno se z ní můžete dozvědět. „Rád bych v této nové doméně představil čtenářům i další formu popularizace kosmonautiky. Nemusí se totiž vždy jednat o psaný text či komentované starty, ale patří sem i přednášky známých i neznámých popularizátorů. Přednášky se budou vždy dotýkat kosmonautiky, ať již půjde o její minulost, přítomnost či budoucnost. V žádném případě se neplánuji držet jednoho přednášejícího a doufám, že i vy uvítáte velkou pestrost zajímavých témat. Z těch nejzajímavějších popularizátorů české kosmonautiky vám mohu určitě slíbit přednášky Tomáše Přibyla, Michala Václavíka, Dušana Majera, Petra Tomka a dalších. Každou přednášku se budu snažit uvést kratším textem, který vám snad alespoň v krátkosti představí její obsah. Ať se vám nová subdoména serveru kosmonautix líbí,“ říká správce obsahu nové subdomény, Jiří Hadač.

Věříme, že se Vám bude nová subdoména líbit, že ji budete často navštěvovat a že Vám třeba pomůže dozvědět se o přednášce, která se koná ve vašem okolí. Celá subdoména je zatím nově vytvořená a mohou tedy do ní být zapracovány Vaše návrhy. Pokud Vám na subdoméně chybí nějaká funkce, nebo byste ocenili, kdyby se na ní něco změnilo, dejte nám vědět v komentářích. Každým návrhem se budeme aktivně zabývat.

Zdroj informací:
https://prednasky.kosmonautix.cz/

Zdroje obrázků:
https://www.prahamestoliteratury.cz/…/353_3f4818fa74ab9274078652c84996dbf0.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

22 komentářů ke článku “Spouštíme stránku o přednáškách!”

  1. Vasek napsal:

    Ještě se chci zeptat – v plánovaných přednáškách vidím 2 přednášky Dušana – Nástupce ISS u Měsíce a Super Heavy a Starship. Budou tyto přednášky natočeny a přidány sem do záznamů? Myslím že budou velmi zajímavé a byla by to super reklama a tahák na tento nový parádní projekt.

  2. Vasek napsal:

    Super. Díky moc! Snad budou zajímavé přednášky přibývat v hojném počtu. Hned se jdu mrknout na první ochutnávky.

  3. Michal Václavík VIP napsal:

    Co na to říct, snad jen to, že to je super 🙂

  4. Petr Melechin Redakce napsal:

    Skvělý nápad!

    Já jen doplním, že pokud vás zajímá především SpaceX, můžete také mrknout na Jirkův seznam přednášek na toto téma, který jsme před časem vydali na ElonX: https://www.elonx.cz/prehled-prednasek-o-spacex/

  5. tonda napsal:

    Musím s radostí konstatovat,že redakce zase posunula pomyslnou laťku směrem nahoru!A poděkovat oběma v článku zmiňovaným pánům, Drahoslavu Trnkovi a Jirkovi Hadačovi!Musím se sice učit nové věci,ale co bych v rámci pokroku neudělal!Super,tleskám kluci!

  6. Radoslav Karásek napsal:

    Super!
    A v zápatí dodávam, že ach jo, škoda, že to nevyšlo o jeden deň skor 🙁 Predášku Toma Přibyla v Zlíne by som si určite nenechal ujsť aj s mojím prckom

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.