sociální sítě

Přímé přenosy

Falcon 9 (Hera)
00
DNY
:
00
HOD
:
00
MIN
:
00
SEK

krátké zprávy

Astranis Space

Startup Astranis, zabývající se družicovou komunikací, získal kontrakt v hodnotě 13,2 milionu dolarů na zajištění kompatibility svých komunikačních družic s vojenskými terminály. Společnost získala zakázku prostřednictvím dohody o zvýšení strategického financování (STRATFI).

SpaceX a FAA

SpaceX zveřejnila 19. září dopis, který zaslala vedení sněmovního vědeckého výboru a senátního obchodního výboru, dvou výborů, které dohlížejí na Úřad pro komerční vesmírnou přepravu FAA neboli AST.Čtyřstránkový dopis nabídl podrobnou odpověď na navrhovanou pokutu ve výši 633 000 USD za porušení licence od FAA.

Neo Space Group

Saúdskoarabská společnost Neo Space Group (NSG) podporovaná suverénním investičním fondem se snaží pronajmout kapacitu na více oběžných drahách, aby posílila své postavení na družicovém trhu, dříve než bude vlastnit a provozovat svou vlastní konstelaci.

Fúze dat

Boeing plánuje předvést technologii senzorové fúze, která by mohla zlepšit vojenské situační povědomí kombinací dat z atmosférických a vesmírných senzorů. Tato fúze dat ze senzorů by mohla být doručena operátorům na zemi nebo pilotům.

SpaceNews

Týdeník SpaceNews, který se zabývá vesmírným zpravodajstvím slaví 18. září své 35. výročí.

Indické projekty

Indická vláda udělila souhlas s řadou velkých vesmírných projektů včetně návratu lunárního vzorku prostřednictvím mise Chandrayaan-4 a prvního modulu vesmírné stanice.

Near Space Network

NASA 17. září oznámila, že udělila kontrakt společnosti Intuitive Machines na podporu Near Space Network. Jedná se o systém, který poskytuje komunikační služby pro mise NASA na oběžné dráze Země a cislunárním prostoru.

Ariane 6

Evropští představitelé tvrdí, že změna softwaru by měla vyřešit problém, který nastal při inauguračním startu Ariane 6 v červenci s horním stupněm.

Space Network Services

Impulse Space oznámila 16. září kontrakt na zajištění dopravy na geostacionární oběžnou dráhu pro družice od francouzského startupu Space Network Services. Byla to první oznámená dohoda o geostacionární službě Impulse Space, která byla představena v srpnu.

Naše podcasty

Doporučujeme

Objednejte si knihy našich autorů a nahlédněte tak do historie kosmonautiky.

Poděkování

Náš web běží spolehlivě díky perfektnímu servisu hostingu Blueboard.cz, děkujeme!

Předposlední test padáků Crew Dragonu

Zkouška proběhla 12. dubna a nyní zbývá poslední shozový test. Vyšetřování předčasného vypnutí jednoho Merlinu je téměř u konce.
17. dubna 22:20

Hodnocení:

0 / 5. Počet hlasů: 0

Sdílejte tento článek:

Rubrika:

Štítky:

Další podobné články:

Komentáře:

Odběr komentářů
Upozornit
7 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejvíce hodnocený
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jiri Hadac
Jiri Hadac
4 let před

Hurá, konečně už po dvou měsících nezbývají pořád dva testy 😀

Dušan Majer
Dušan Majer
4 let před
Odpovědět  Jiri Hadac

Dává se to do pohybu. 😉

Jiri Hadac
Jiri Hadac
4 let před
Odpovědět  Dušan Majer

Víš Dušane, ono se to má tak, že mi už bylo trapné do posledních 4 článků psát o tom, jak pořád zbývají 2 testy a přitom to vydávat za novinky, ano, pořád tam nové informace byly 😀 ale takhle to budu psát daleko klidněji 😀

Vaclav
Vaclav
4 let před

Doporučil bych ČT 2 ze včerejších 19.00. Je tam francouzský snímek o Gagarinovi s unikátními necenzurovanými záběry a sovětskými podvody jichž se , bohužel, účastnil aktivně i Gagarin. Vřele doporučuji.

Dušan Majer
Dušan Majer
4 let před
Odpovědět  Vaclav

A jak to souvisí s tématem článku? Opravdu prosím, dávejte do komentářů pouze věci, které se týkají tématu. Jestli máte nutkavou potřebu sdílet články či aktuality z jiných oborů, založte si třeba profil na sociální síti a přispívejte do tématických skupin. Tento jev sv se u vás opakuje velmi často, ale teď už se musím ozvat. Když chceme po ostatních, aby dodržovali tématickou jednotnost, nemůžeme nad tím u jiného člověka zavírat oči. Diskuse pod článkem má být o tom, co se týká článku. ne o tom, co zrovna dávají v televizi, byť se to týká kosmonautiky, ale úplně jiné mise. Fakt to v diskusi působí rušivě. Zkuste si najít nějaké místo na internetu (sociální sítě jsou v tomto směru opravdu dobré) a přispívejte do diskusních skupin, kam se to hodí. U nás, prosím, respektujte téma článku.

Vaclav
Vaclav
4 let před

Omlouvám se za nekázeň, ale v měsíci kdy se oslavuje první let člověka do kosmu mi připadlo vhodné, aby fandové kosmonautiky nepřišli o kvalitní francouzský snímek. V archivu ČT 2 jsou pořady jen omezenou dobu a přišlo mi jako škoda, kdyby někdo, koho to zajímá, o francouzský pohled na věc přišel a proto jsem nečekal na tematicky vhodnější článek, zejména že takový zde již byl a další bude až zase za rok.
V krátké zprávě, kam jsem svůj příspěvek vložil se jedná o let pilotované lodi a tak jsem se , jak Vámi doloženo mylně , domníval, že by to tam mohlo zapadnout.
Pokud si alespoň někdo avizovaný snímek pustil, splnilo to účel, pokud nikoli tak to byla ode mne opravdu chyba, ještě jednou se omlouvám, mě se snímek opravdu líbil, byl jsem nadšen a jen jsem chtěl toto nadšení s někým sdílet. Ve svém okolí žádné fandy kosmonautiky nemám a proto hledám spřízněné osoby zde.
Kosmonautika není mým jediným zájmem, řekl bych okrajovým a z toho plynou i moje omyly.

Dušan Majer
Dušan Majer
4 let před
Odpovědět  Vaclav

Děláte to pravidelně, tohle nebyla žádná výjimka. Nerespektujete témata článků, něco někde najdete a fouknete to k prvnímu tématu, které máte pod nosem. Změňte to, prosím.

[ultimatemember form_id="169357"]
[ultimatemember form_id="169356"]
https://kosmonautix.cz/2020/04/17/predposledni-test-padaku-crew-dragonu/