sociální sítě

Přímé přenosy

Falcon 9 (Hera)
00
DNY
:
00
HOD
:
00
MIN
:
00
SEK

krátké zprávy

BlackSky

BlackSky Technology oznámila kontrakt s australským startupem HEO. V rámci kontraktu dojde k poskytování snímků vesmírných objektů pro obranu, zpravodajství a komerční využití. Prostřednictvím dohody se společnost BlackSky připojí k síti zobrazovacích senzorů HEO mimo Zemi.

Astranis Space

Startup Astranis, zabývající se družicovou komunikací, získal kontrakt v hodnotě 13,2 milionu dolarů na zajištění kompatibility svých komunikačních družic s vojenskými terminály. Společnost získala zakázku prostřednictvím dohody o zvýšení strategického financování (STRATFI).

SpaceX a FAA

SpaceX zveřejnila 19. září dopis, který zaslala vedení sněmovního vědeckého výboru a senátního obchodního výboru, dvou výborů, které dohlížejí na Úřad pro komerční vesmírnou přepravu FAA neboli AST.Čtyřstránkový dopis nabídl podrobnou odpověď na navrhovanou pokutu ve výši 633 000 USD za porušení licence od FAA.

Neo Space Group

Saúdskoarabská společnost Neo Space Group (NSG) podporovaná suverénním investičním fondem se snaží pronajmout kapacitu na více oběžných drahách, aby posílila své postavení na družicovém trhu, dříve než bude vlastnit a provozovat svou vlastní konstelaci.

Fúze dat

Boeing plánuje předvést technologii senzorové fúze, která by mohla zlepšit vojenské situační povědomí kombinací dat z atmosférických a vesmírných senzorů. Tato fúze dat ze senzorů by mohla být doručena operátorům na zemi nebo pilotům.

SpaceNews

Týdeník SpaceNews, který se zabývá vesmírným zpravodajstvím slaví 18. září své 35. výročí.

Indické projekty

Indická vláda udělila souhlas s řadou velkých vesmírných projektů včetně návratu lunárního vzorku prostřednictvím mise Chandrayaan-4 a prvního modulu vesmírné stanice.

Near Space Network

NASA 17. září oznámila, že udělila kontrakt společnosti Intuitive Machines na podporu Near Space Network. Jedná se o systém, který poskytuje komunikační služby pro mise NASA na oběžné dráze Země a cislunárním prostoru.

Ariane 6

Evropští představitelé tvrdí, že změna softwaru by měla vyřešit problém, který nastal při inauguračním startu Ariane 6 v červenci s horním stupněm.

Naše podcasty

Doporučujeme

Objednejte si knihy našich autorů a nahlédněte tak do historie kosmonautiky.

Poděkování

Náš web běží spolehlivě díky perfektnímu servisu hostingu Blueboard.cz, děkujeme!

Falcon 9 bude létat pro USAF jen jako „expendable“

Letectvo si vyjasňuje nejistoty o výkonnosti Falconu 9 a nepovoluje přistávání jeho prvních stupňů.
16. prosince 19:04

Hodnocení:

0 / 5. Počet hlasů: 0

Sdílejte tento článek:

Rubrika:

Štítky:

Další podobné články:

Komentáře:

Odběr komentářů
Upozornit
10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejvíce hodnocený
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Tomas
Tomas
5 let před

He??

J.S.
J.S.
5 let před
Odpovědět  Tomas

Prostě v armádě jsou dinasauři a bojí se. Na druhou stranu je to fuk, zřejmě budou platit dobře 🙂

Roman Vyhnánek
Roman Vyhnánek
5 let před
Odpovědět  J.S.

Ano, první let s GPS III je trochu levnější, ale průměrná cena všech pěti nasmlouvaných letů je 93,8 mil. USD. To je značně nad publikovanou cenou Falconu 9 – 62 mil. USD za start s nepoužitým prvním stupněm nebo 50 mil. USD za „prověřené“ první stupně.

Dušan Majer
Dušan Majer
5 let před
Odpovědět  Tomas

To je křížovka obráceně? V tom případě je to chemická značka helia. 😉

Pavel Vantuch
Pavel Vantuch
5 let před

Už jen když si přeložím nadpis toho článku, je to nějak v rozporu. Nebo jsem něco přehlédl? 🙂

Jirka Hadac
Jirka Hadac
5 let před
Odpovědět  Pavel Vantuch

Taky v tom orig. clanku ctu neco jineho. Takze za me si nic neprehlidl.

Janda
Janda
5 let před
Odpovědět  Jirka Hadac

Ano, pokud jsem to dobře pochopil, tak se to hlavně týká nejbližší mise (s GPS) a pravděpodobně nějakých dalších misích, kdy se chtějí ujistit, že je to bezpečné. V pozdější fázi by chtěli létat i na použitých stupních a s přistáváním prvního stupně.

Janda
Janda
5 let před
Odpovědět  Jirka Hadac

A jestli jsem to pochopil dobře, tak USAF vyžaduje letový profil, při kterém by první stupeň neměl dostatek paliva na přistání. Protože jinak nechápu, proč by nemohli přistávat…přistávací nohy asi nejsou nějak výrazná zátěž, ne?

Roman Vyhnánek
Roman Vyhnánek
5 let před
Odpovědět  Pavel Vantuch

Nepřehlédl, ale po přečtení celého originálního článku jsem to pochopil tak, jak jsem napsal. Letectvo má pochybnosti, a dokud se nerozhodne jinak, vyžaduje starty Falconu 9 pro mise GPS III (zatím jich je nasmlouvaných pět) „expendable“.

Jirka Hadač
Jirka Hadač
5 let před
Odpovědět  Roman Vyhnánek

Samozřejmě jsme všichni četli stejný článek. Osobně bych prostě k celému názvu krátké zprávy dodal slovo prozatím. Takhle to prostě na mě působí moc definitivně, což původní zpráva definitivní není, je to spíš jen jakési meziobdobí. Zvlášť po závěrečném prohlášení toho amerického generála bych to nazval pouze dočasným řešením.

[ultimatemember form_id="169357"]
[ultimatemember form_id="169356"]
https://kosmonautix.cz/2018/12/16/falcon-9-bude-letat-pro-usaf-jen-jako-expendable/