ŽIVĚ: Indové vypouští komunikační družici

Indická raketa GSLV Mk.II již stojí na startovní rampě kosmodromu Šríharikota, odkud by měla dnes ve 13:26 našeho času vypustit telekomunikační družici GSAT-6A. Jejím úkolem bude vysílání v pásmu S a zajištění mobilního signálu pro vládní a armádní složky. Může jít již o pátou úspěšnou misi v řadě od návratu do služby tohoto nosiče v roce 2014. Aktuální mise je ale zajímavá i díky tomu, že Indové na této raketě představí hned několik novinek. Kupříkladu druhý stupeň rakety dostal novou verzi motoru Vikas a změny se dotkly i kryogenního horního stupně. Ten má používat novou metodu vypínání, díky které by mělo být dosaženo přesnějšího hospodaření s pohonnými hmotami. V našem článku budete mít možnost sledovat celý start živě.

Zdroje informací:
http://spaceflight101.com/

Zdroje obrázků:
https://www.nasaspaceflight.com/wp-content/uploads/2018/03/2018-03-29-033423.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

12 komentářů ke článku “ŽIVĚ: Indové vypouští komunikační družici”

  1. Racek napsal:

    Konečně zas trochu exotiky, tentokrát originální indická konstrukce. Indové začínají mít našlápnuto, rakety už mají celkem slušnou spolehlivos´t, prostě dobře že tu jsou. A uvidíme, jak se prosadí na komerčním trhu.

  2. von Schmeks napsal:

    neviem či sa to tu už preberalo v minulosti ale zaujímalo by ma, prečo sa pri štarte začne odlamovať také veľké množstvo úlomkov zrejme termoizolácie nádrží? Pôsobí to hrôzostrašne.

  3. Entes napsal:

    Tak jsem se podival ze zaznamu a teda, pekne mozna, ale bylo to suche az hruza.

  4. Eďas napsal:

    Start byl moc pěkný a i lehce úsměvný, jelikož angličtina z úst indů zní vážně srandovně 🙂

  5. casso napsal:

    ako naschval v case startu som mal meeting, ale pozeram ze maju usmev na tvari a navzajom si gratuluju, tak sa to asi podarilo 🙂

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.