sociální sítě

Přímé přenosy

Falcon 9 (Hera)
00
DNY
:
00
HOD
:
00
MIN
:
00
SEK

krátké zprávy

Near Space Network

NASA 17. září oznámila, že udělila kontrakt společnosti Intuitive Machines na podporu Near Space Network. Jedná se o systém, který poskytuje komunikační služby pro mise NASA na oběžné dráze Země a cislunárním prostoru.

Ariane 6

Evropští představitelé tvrdí, že změna softwaru by měla vyřešit problém, který nastal při inauguračním startu Ariane 6 v červenci s horním stupněm.

Space Network Services

Impulse Space oznámila 16. září kontrakt na zajištění dopravy na geostacionární oběžnou dráhu pro družice od francouzského startupu Space Network Services. Byla to první oznámená dohoda o geostacionární službě Impulse Space, která byla představena v srpnu.

U.S. Space Force

U.S. Space Force udělily téměř 45 milionů dolarů Rochesterskému technologickému institutu a Michiganské univerzitě, aby vedly pokročilý výzkum vesmírné energie a pohonu.

Lockheed Martin

Lockheed Martin získal kontrakt v hodnotě 297,1 milionu dolarů na vývoj mapovačů blesků pro budoucí geostacionární konstelaci Národního úřadu pro oceán a atmosféru.
Smlouva nařizuje vyvinout dva letové přístroje a zahrnuje opce na dva další.

York Space Systems

Americké vojenské družice postavené společností York Space Systems si úspěšně vyměňovaly data na oběžné dráze pomocí optických komunikačních terminálů Tesat-Spacecom.

Ursa Major

Ursa Major, společnost zabývající se raketovým pohonem se sídlem v Coloradu, získala od americké armády nové finanční prostředky ve výši 12,5 milionu dolarů na pokrok ve vývoji a výrobě raketových motorů na tuhé pohonné látky.

U-space

Francouzský startup U-space bude spolupracovat s nadnárodním dodavatelem raket MBDA na vývoji dvojice družic, které budou demonstrovat detekci, charakterizaci a zaměřování družic a jiných zařízení ve vesmíru. Družice spadají do plánů agentury DGA .

Samara Aerospace

Startup Samara Aerospace získal kontrakt společnosti SpaceWERX na vývoj zlepšeného zaměřování družic o hmotnosti o 200 až 500 kilogramů.

Naše podcasty

Doporučujeme

Objednejte si knihy našich autorů a nahlédněte tak do historie kosmonautiky.

Poděkování

Náš web běží spolehlivě díky perfektnímu servisu hostingu Blueboard.cz, děkujeme!

ŽIVĚ A ČESKY: Falcon Heavy na startu!

Je to tu! Roky jsme čekali, než přišla tato chvíle. Stojíme na prahu toužebně očekávané události a naše napětí stoupá. Na floridské rampě 39A stojí nejsilnější raketa současnosti, která čeká na svůj inaugurační let. Mise je nabitá tolika zajímavými událostmi, až se z toho tají dech. Dámy a pánové, dovolte, abychom Vás co nejsrdečněji přivítali u přímého a česky komentovaného přenosu historicky prvního pokusu o start Falconu Heavy od SpaceX. Ať už nás sledujete doma sami, či v příjemné společnosti s rodinou, kolegy či kamarády, sevřete společně s námi palce do dlaní a věřme, že se vše podaří tak, jak má.

Ke startu by mělo dojít dnes, tedy v úterý 6. února v 19:30 středoevropského času, náš přenos spustíme zhruba 30 minut před startem, tedy okolo 19:00 SEČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, klikněte na název videa v levém horním rohu. Tím se dostanete na stránku přenosu na YouTube. Pokud z jakéhokoliv důvodu (třeba kvůli pomalému internetu, nebo datovým limitům) nemůžete sledovat video, bude pro Vás na této stránce připraven psaný online přenos, o který se bude starat Martin Gembec. Nové příspěvky se Vám zobrazí automaticky – stránku obnovujte pouze v případě, kdy se nový příspěvek neobjeví více než pět minut.

Zdroje informací:
https://spaceflightnow.com/
https://spaceflightnow.com/
https://spaceflightnow.com/
https://spaceflightnow.com/
http://spaceflight101.com/

Zdroje obrázků:
https://localtvwhnt.files.wordpress.com/2017/12/1280x960_71220p00-dfhcl-1.jpg

Hodnocení:

0 / 5. Počet hlasů: 0

Sdílejte tento článek:

Další podobné články:

Komentáře:

Odběr komentářů
Upozornit
311 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejvíce hodnocený
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jaroslav
Jaroslav
6 let před

Už se nemůžu dočkat :-))

casso
casso
6 let před
Odpovědět  Jaroslav

na youtubovskom priamom prenose uz teraz caka 1000 ludi. dnes sa budu lamat rekory

Marty
Marty
6 let před
Odpovědět  casso

1000? já jich teď vidím přes 36000 😀

zdene
zdene
6 let před
Odpovědět  Marty

Mužes nasdílet link?

Alois
Alois
6 let před

5 let zpoždění, to je poměrně hodně.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Alois

V kosmonautice jsou zpoždění běžná.

Martin Gembec
Martin Gembec
6 let před
Odpovědět  Alois

Exploze raket, poškození rampy, neočekávné problémy.. no prostě normální vývoj nového projektu. Docela by mě zajímalo, jak dlouho by podobně náročný projekt trval vám, pane Alois 🙂

tyčka
tyčka
6 let před
Odpovědět  Martin Gembec

Rozhodně bych si nechal dostatečnou časovou rezervu a neříkal zřejmě jen z propagačních důvodů co nejkratší – téměř nemožný termín plánovaného startu.
A ve vývoji – i když tedy nikoliv raket – pracuji.

Milos
Milos
6 let před
Odpovědět  tyčka

Vidite. Sam ste si aj odpovedal: „z propagacnich duvodu“. Spacex je sukromna firma a ta potrebuje propagaciu ako hrom. Preto dnes poleti – teda dufajme, ze dnes – ako naklad Tesla. Reklama dalsej Elonovej firmy.

mireko
mireko
6 let před
Odpovědět  tyčka

Elon Musk může mít a má evidentně jiné názory. Z propagačních nebo z jakýchkoliv jiných důvodů říká a dělá to co říká a dělá. A mám důvod si myslet, že to říká a dělá dobře. Koneckonců díky němu dnes všichni (a vypadá to že i vy) nedočkavě čekáme na start nejvýkonnější současné rakety.

Samo2
Samo2
6 let před
Odpovědět  Alois

Stále menej ako napríklad Angara alebo SLS…

MarS
MarS
6 let před
Odpovědět  Samo2

Nebo Buran…

jozef
jozef
6 let před
Odpovědět  Alois

Poprosím o informáciu, podľa ktorej viete, že FH má 5 ročné oneskorenie. Ja si viem vysvetliť oneskorenie štartu o nanajvyš 5 mesiacov.
Tých 5 rokov ste uviedli prečo?

Dan
Dan
6 let před
Odpovědět  jozef

První zprávy ohledně termínu inauguračního letu FH (tehdy F9H) v roce 2013 byly skutečně mírně řečeno superoptimistické. Ale to nic neměmí na tom, že 5 let není v kosmounatice zas tak strašné zpoždění.

jozef
jozef
6 let před
Odpovědět  Dan

Príspevok ku F9H z roku 2013 som našiel iba na serveri spaceflightnow. A to v žiadnom prípade nie je oficiálna správa SpaceX.
Ak niekto hovorí o 5 ročnom oneskorení, koná tak iba kvôli dehonestácií FH.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  jozef

Tohle je opravdu pravda. První let skutečně měl být v roce 2013. Mrkněte na tenhle graf:comment image

Dan
Dan
6 let před
Odpovědět  jozef

…a informace kupříkladu zde: https://en.wikipedia.org/wiki/Falcon_Heavy

„Concepts for a Falcon Heavy launch vehicle were initially discussed as early as 2004. SpaceX unveiled the plan for the Falcon Heavy to the public at a Washington DC news conference in April 2011, with initial test flight expected in 2013“

jozef
jozef
6 let před
Odpovědět  Dan

v roku 2013 sa malo začať iba s akýmsi testovaním FH. Nie je tam uvedené, že ide o prvý štart FH.

michal
michal
6 let před
Odpovědět  Dan

initial test flight znamena prvotni testovaci let pane josef

frank
frank
6 let před
Odpovědět  Dan

ovšem také tam píší, že teprve budou muset najít klienty pro takovou kapacitu 🙂

Jirka Hadač
Jirka Hadač
6 let před
Odpovědět  Alois

Já bych to řekl jinak. SpaceX to dělala ze svých vlastních prostředků, takže klidně jim můžeme vyčítat libovolně zpoždění, ale oni se budou zpovídat jen a pouze valné hromadě, a protože je majoritním vlastníkem Elon, tak sám po sobě nepůjde 🙂 Nešlo o veřejné finance.

Rudolf Šíma
Rudolf Šíma
6 let před
Odpovědět  Jirka Hadač

Lépe bych to nevyjádřil. Ale cukalo to se mnou, už jsem chtěl smolit odpověď. 🙂

zargos
zargos
6 let před
Odpovědět  Jirka Hadač

Naprostý souhlas. A hlavně,lepší pozdě,než nikdy. Držím palce.

Yokotashi
6 let před
Odpovědět  Jirka Hadač

Kdyz si date pesimisticke cile, tak vsichni vidi, ze to je za dlouho a klidne do toho vlozi jeste nejake blbosti navic.

Kdyby Elon tenkrat rekl, ze planuje prvni start FH na 2018, tak by se neletelo driv, nez 2020. Mozna s crossfeedem, ale hadam, ze ne.

V planovani je potreba davat si nejmensi samostatne pouzitelne a efektivni cile – nejdriv pristaneme s prvnim stupnem, pak o teprve budeme vylepsovat, aby vydrzel desitky startu. Cile, ktere jde zvladnout, kdyz vsechno pujde dobre, coz u tak velkeho projektu znamena extremne optimisticke. A nebat se odkladat, aby se neopakoval Challenger. A to je v zadate presne to, jak ve SpaceX postupovali.

Nekteri z nas by mozna ridili SpaceX lepe, nez Elon. Kdyz by to meli udelat podruhe a meli by vsechny informace, ktere Elon napoprve nemel. Ale myslim si, ze vetsina z nas by nedala ani to.

Takze mame odklad 5 let. To je pravda a je hloupe to popirat. Na druhou stranu byla otazka jestli je efektivnejsi nejdriv udelat FH, pak Block 5 a pak predelat FH na Block 5. Ve SpaceX to tak zjevne planovali, ale pak zjistili, ze FH je slozitejsi, nez si mysleli, takze by predelavka na FH na Block 5 bylo tolik prace, ze to nebylo efektivni. To je muj odhad.

A proc je FH o tolik slozitejsi, nez se zdalo na zacatku?

Muj odhad je, ze to na zacatku planovali podle toho, jak to vypada – proste dame 3 rakety vedle sebe a je hotovo. Tak si zkuste experiment. Vezmete plechovku s Colou, nebo pivem. Je pekne tvrha a hodne unese protoze je natlakovana. Patrne ma stale horsi pomer hmotnosti obalu k hmotnosti obsahu, nez Falcon 9, ale to nevadi. Zacnete na ni skladat cihly (nebo jinou zatez). Pri urcite zatezi se zkrouti, nebo praskne (proc neni raketa takto zatezovana popisu nize). A ted zkuste vzit ty plechovky 3, dat tu samou zatez jenom na prostredni plechovku, ale zespodu podeprit (nahrada tahu motoru) jen ty dve krajni. Vas ukol je spojit tu trojici plechovek, aby to vydrzely.

Okolo sroubu, nytu, svaru, nebo libovolneho jineho spoje se to zacne trhat. Jasne, ze okolo muzete prilepit obruc z oceloveho plechu, ale ta bude vazit vic, nez ta plechovka.

Jeste par slov k tomu, proc se na raketu nedava ta zatez. Raketa startuje s urcitym pretizenim, takze je zatizeni 2-5 nasobkem sve hmotnosti. A pak hmotnost predmetu roste se treti mocninou velikosti, zatimco pevnost jen s druhou. Kouknete se na wikipedii, jak vypadaji dlouhe kosti v noze mysi, cloveka a slona. Vsichni to jsou savci a ve vsech pripadech ta kost nese vahu tela.

Rolb
Rolb
6 let před
Odpovědět  Alois

Menší zpoždění než České dálnice.

LiborZN
LiborZN
6 let před
Odpovědět  Alois

5 let zpoždění, pravda, jenže to je od chvíle, kdy oznámili předběžný plán a sotva dokázali vystřelit Falcon 1? No tehdy to byla naprostá fikce, dnes stojí na rampě. Toto rozhodně nejde srovnávat s vývojem Saturnu 5 v 60. letech, kdy byly do programu nality tak nehorázné peníze, že kdyby je dnes NASA měla, tak tam dělají drogové večírky každý den. Ty peníze myslím samozřejmě v přepočtu na současnou hodnotu dolaru , ona totiž zhruba tolik dolarů dostává i dnes. O proti tomu do toho započtěte finance, které na to měl SpaceX, pak pouhých 16 let existence a vývoj něčeho, co tu ještě vůbec nebylo. Dnes přes 5000 zaměstnanců a nepřetržitá řada úspěšných startů a přistání. Tehdy na začátku si mysleli, že prostě bude stačit svázat tři Falcony9 a poslat ten vesmírný vor k oblakům. Jenže tak snadné to prostě nebylo. Dnes uvidíme, jak se jim ten vor nakonec povedl.

Radek
Radek
6 let před

Drzim palce at se vse vydari a predem dekuji za zajisteni prenosu! Tusite, jestli bylo potreba postranni stupne nejak upravovat, nebo je mozne je jednoduse pouzit pro F9 i pro FH?

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Radek

Úpravy tam být musely – minimálně pro připojení k centrálnímu stupni + instalace aerodynamické špičky. Ale těch úprav zase není tolik. Oproti tomu centrální stupeň je masivnější a může být použit jen na FH.

Rudolf Šíma
Rudolf Šíma
6 let před

Tak mi dnes už dva známí volali, že má večer letět nějaká velká raketa, jestli o tom něco nevím. Nevíte někdo něco? 🙂 Asi to „jede“ i v běžných zprávách, konečně něco radostného. Tipuji rekordní počet sledujících, ale uznávám, že to není těžký tip.

Ladislav Metelka
Ladislav Metelka
6 let před
Odpovědět  Rudolf Šíma

Ráno o tom bylo něco na ČT24, s P.Toufarem. Docela mě to překvapilo, ale sdělovací prostředky jakýs-takýs zájem mají…

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Ladislav Metelka

To mohu potvrdit. Média se to snaží pokrývat velmi dobře.

Dan
Dan
6 let před
Odpovědět  Dušan Majer

Těším se na Váš rozbor v Leonardu Plus 🙂

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Dan

Já také. 🙂

Jirka Hadač
Jirka Hadač
6 let před
Odpovědět  Rudolf Šíma

Já zase rudolfe celý den sleduju forum.kosmonautix.cz s profilem mise, a modlím se ať tam nepřistane nějaká jobovka. 🙂

Dan
Dan
6 let před
Odpovědět  Rudolf Šíma

No tak něco o startu nějaké velké rakety jsem někde snad i zaslechl 😀

Hodně vědecko-popularizačních médií tomu věnuje pozornost. Alespoň podle toho, že jak si otevírám oblíbené technické weby, tak na mě vyskočí FH na rampě. Nicméně nesmíme podceňovat sílu výběrového efektu. Přesto, můj skromný tip na počet souběžných sledujících YT kanálu Kosmonautixu je 2250 (+-50). Že to bude rekord, to nepochybuji.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Dan

To by bylo krásné. 🙂

Dan
Dan
6 let před
Odpovědět  Dušan Majer

Hrubě jsem to podcenil 🙂

Zdeněk
Zdeněk
6 let před
Odpovědět  Dan

Vzhledem k tomu, že včerejší článek o FH má tě víc jak 11 000 přečtení a dnešní článek behěm chvilku udělal přes 4000, tak tipuji, že večer bude 3000 (+-75) souběžně připojedných prohlížečů. 🙂

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Zdeněk

To by bylo neuvěřitelně nádherné číslo.

Dan
Dan
6 let před
Odpovědět  Zdeněk

hm, už teď nás na YT straší téměř tisícovka 🙂

Robertix
Robertix
6 let před
Odpovědět  Rudolf Šíma

Hovorí sa o tom aj u nás, na Slovensku. V práci pustené rádio a v každých spravách to bolo spomenuté. Akurát mi nesedela výslovnosť, ja to vyslovujem „spejsIX“, oni“spejsEx“ 😀 Prišlo mi to trochu divné, ako to vyslovujete vy ? Z prenosov viem, ze pán Majer to vyslovuje ako ja, „SpejsIx“, to „EX“ mi tam vôbec nesedí a reže to uši 😀

Inak, osobne cítim nervozitu čím ďalej, tým väčšiu.. Nedokážem si predstaviť, čo prežíva samotný Elon 😀 Držím dnes prsty a teším sa, že sa nás toľko stretne pri prenose 🙂 Je to fakt historický okamih, veľmi im to prajem, každý takýto krok vpred je niečo úžasné.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Robertix

Ex je v angličtině správně.

Kamil
Kamil
6 let před
Odpovědět  Robertix

Elon chtěl, aby tam ten sex byl slyšet

Robert1
Robert1
6 let před

Ze by sa vsetko na tej rakete odkladalo len start nie ? Tomu nikto z nas neveri ale potlacame to v sebe 😀

jozef
jozef
6 let před
Odpovědět  Robert1

čo všetko sa na tom odkladalo?

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  jozef

Odkládal se termín startu.

Carl JARx
Carl JARx
6 let před

Cituji:
„Ke startu by mělo dojít dnes, tedy v úterý 6. ledna v 19:30 středoevropského času, náš přenos spustíme zhruba 30 minut před startem, tedy okolo 19:00 SEČ.“

Toužebně očekávaná událost již proběhla?

Také se těším.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Carl JARx

Díky, opravím to.

jozef
jozef
6 let před

… napríklad v závese sa niečim

Alois
Alois
6 let před

Historicky se jedná o pátou konstrukci co do váhy při startu, i nosnosti, započítáme-li i zcela neúspěšnou N-1 a pokud v případě amerického raketoplánu počítáme celý orbiter, nikoli pouze jeho náklad.
V opačném případě se co do nosnosti řadí na třetí místo, za Saturn-5 a Eněrgii.

jozef
jozef
6 let před

Je tento štart FH initial test flight, ktorý sa mal stať už v roku 2013?

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  jozef

Ano. Jde o premiérový let Falconu Heavy.

sarlej
sarlej
6 let před

Loterie preje FH hodne stesti 🙂
https://youtu.be/fylQpxxrCrQ?t=17s

Smurfiik
Smurfiik
6 let před

Jediné co mi dnes trochu kazí radost je fakt, že Elon Musk včera vyhlásil, že ruší oblet měsíce s turisty. Důvodem je to, že FH nechce připravovat na let s posádkou neboť vývoj BFR jde dobře a chce se soustředit na něj. Škoda, pro mě to byl jeden z highlightu roku 2018..

Alois
Alois
6 let před
Odpovědět  Smurfiik

Byl to nesmysl od samého počátku.

Kamil
Kamil
6 let před

Posledních 6 měsíců uteklo jak voda a jupííí, je to tu.

Kamil
Kamil
6 let před
Odpovědět  Kamil

Dnes večer budeme koukat se synkem. Rozum z toho ještě nemá, ale řeknu mu, ať si tu chvíli zapamatuje, že až bude starým dědečkem, bude ó tom vyprávět vnoučatům.

Jirka Hadac
Jirka Hadac
6 let před
Odpovědět  Kamil

Krasne, kez bych mohl taky, ale ikdybych na to koukal s dcerou pritelkyne, tak by si odnesla jen nudu:-) momentalne je jeji hit Vaina, legenda o konci sveta, a Dusan zpivat proste nebude:-)

frank
frank
6 let před

Takhle si pamatuji Apollo 11 , rozum už jsem trochu měl, ale stejně mi velikost toho malého kroku pro lidstvo došla až teď, v době kdy už jen vzpomínáme na lety za hranici 500 km od Země…( poslední STS-125/HST)

jregent
jregent
6 let před
Odpovědět  frank

je to podobne 🙂

Pepa R.
Pepa R.
6 let před

Kde koukat jinde, kdyby padnul server?
Spaceflight?
Nasa TV?

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Pepa R.

YouTube pojede dál a na něm bude i náš přenos.

peter
peter
6 let před
Odpovědět  Pepa R.

alebo rovno u spacex (teda tiež na youtube)
http://www.spacex.com/webcast

Dan
Dan
6 let před
Odpovědět  Pepa R.

Pokud by padnul server, který hostí Kosmonautix, je tu stále youtube, a ten nějaká větší raketa jen tak nepoloží 🙂
Ale mám za to, že právě kvůli očekávanému náporu byl web Kosmonautixu nedávno migrován na silnější železo.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Dan

Přesně tak. Vše, co píšete, je pravda.

Vladimír Podivínský
Vladimír Podivínský
6 let před
Odpovědět  Dušan Majer

Už je to tady! Už je to tady! 🙂
Jak jsme na tom s internetem? Kolísá?
Tipuju 2894 návštěvníků 🙂

Vlasta Liberácký
Vlasta Liberácký
6 let před

Držím palce ……

Dan
Dan
6 let před

Na live streamu Kosmonautixu, který začne za 2 a půl hodiny je 432 čekajících 🙂

Vladimír Podivínský
Vladimír Podivínský
6 let před
Odpovědět  Dan

Za 106 min., čekajících 625 🙂

Jiří
Jiří
6 let před

1000 🙂

DomoKun
DomoKun
6 let před

Juchjuchjuch, těším se jak malé děcko…díky techniko, kosmonatoxový týme a hlavně snad dokoalému středoevropskému času startu který příláká ještě víc lidí…

zvejkal
zvejkal
6 let před

Tak dneska to hodim na velku plazmu v obyvacke… 🙂

Jirka Hadač
Jirka Hadač
6 let před
Odpovědět  zvejkal

Plasmu nemám, ale taky mi to bude hrát na televizi 🙂

czipis
czipis
6 let před

Všimli jste si na tweetu od Muska (flight profile), že by se měly dnes zachraňovat aerodynamické kryty?

Dan
Dan
6 let před

SpX tweetuje posun startu na 20:20 našeho času

Jenda
Jenda
6 let před

Masakr.
YT kosmonautix: 1 098 čekajících
YT SpaceX: 111 150 čekajících
😀

peter
peter
6 let před

20:50

Juraj
Juraj
6 let před

Vzhledem k tomu, kolik už na přenos čeká diváků, nezvažujete, že to zahájíte dříve, bez ohledu na odklad(y)? Určitě tam bude mnoho lidí, kteří kosmonautiku pravidelně nesledují a tak by to byla skvělá příležitost je oslovit. Chápu, že by to to nebylo snadné a vyžadovalo ty to značnou improvizaci, ale na to jste myslím vytrénovaní a všem (i vám) by uběhl čas rychleji. Pouštět by určitě bylo co a mohlo by to být i s přestávkami. A pokud by to náhodou dnes nevyšlo, tak by to byl dobře využitý čas a návnada na příště.

Juraj
Juraj
6 let před
Odpovědět  Juraj

A David Pavlík vás teď v chatu také pobízí a to už je nějaká autorita. Tak hurá na to. 😉

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Juraj

Neplánujeme to.

Juraj
Juraj
6 let před
Odpovědět  Dušan Majer

Škoda, ale rozumím.

Petr Vochomůrka
Petr Vochomůrka
6 let před

Před chvilkou krásně viditelný přelet ISS, jinak držim palce SpaceX, snad se to dnes povede

matikom
matikom
6 let před

zdá se že dnes start nebude, u rakety stojí dvě auta a nějaký malí nakladač,i když času mají asi dost.

Schabi
Schabi
6 let před

Abych řek pravdu,tak po 2 odkladech už nevěřim že to dneska klapne

Jana
Jana
6 let před

Hyjé!!! Snad jim koně neuhynou 🙂 .

ahoj
ahoj
6 let před

Dobrý den,
tak tu začíná platit nové pravidlo že Falcon Heavy odstartuje za dvě hodiny.

Yokotashi
6 let před
Odpovědět  ahoj

V pohode. Hlavne, kdyz to konverguje k nule.

PaJa
PaJa
6 let před

Jsou známé parametry dráhy FH? Je nějaká šance na třešničku v podobě skutečného LIVE shlédnutí přeletu u nás? Počasí výjimečně přeje…

Jana
Jana
6 let před
Odpovědět  PaJa

Při mém štěstí nám to škárbne střechu 🙂 . Kocouři za komínem zapomenou, cože jim to nařizuje jaro a letošní úroda koťat značně klesne 🙂 . Ale „Falcon“ je naprosto super jméno pro domácího mazlíka. Pardon za OT 🙂 .

Dan
Dan
6 let před
Odpovědět  Jana

A když domácí mazlík ztloustne, tak jej jen přejmenujete na Falcon Heavy 🙂

Jaroslav Zelený
Jaroslav Zelený
6 let před

Máte tam 75… Ale jestli je to hodin nebo minut, to se tam nevejde 😀 Také se nemůžu dočkat 🙂

RoCho89
RoCho89
6 let před

Moc tomu nevěřím, že to dneska proběhne. Připadá mi to jako by měli pořád strach, pořád odklady a odklady a zase zrovna fouká vítr, no tak to odložíme. Nevzpomínam si kdy nějaky start byl odložen kvůli větru. Nechci být rejpal a chápu že je to nová raketa, ale ty odklady už jsou trapné. Vždyť je to testovací let a jestli se má něco pokazit tak se to pokazí a nikdo na tom nic nezmění, chybama se přeci učíme všichni. Na start se samozřejmě těším.

Alois
Alois
6 let před

3.900 čekajících, bylo kdy více ?

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Alois

Nikdy. dosavadní rekord přenosu bylo 1361 připojených přehrávačů.

hixaxon
hixaxon
6 let před

Tak třeba… Nakonec… Přeci jen… Doufám, že jo!

Tomas
Tomas
6 let před

Mno, mit hlidani vetru na pocitaci s neaktiovanymi windows mi prijde docela legracni 🙂

Husita
Husita
6 let před

Tak jedeme! Šup, šup! 🙂

wily
wily
6 let před

Přišel jsem na způsob, jak nenervačit a udržet klid v duši před startem:
https://www.buzzspacemodels.com/

:))

rado
rado
6 let před

von Braun sa s Korolovom a ostatnými v raketovom nebi určite pozerajú na túto nadchádzajúcu technickú lahôdku a držia palce.

Vladimír Podivínský
Vladimír Podivínský
6 let před

Joooooo zelená, tankujeme 🙂 A 4404 čekajících 🙂

Geo
Geo
6 let před

😀 tak snad dáme 5000 !!! 😀

Geo
Geo
6 let před

A stejně je úžasné , že českých nedočkavců je zhruba 1% všech na celém světě !

Tade
Tade
6 let před

Kdy začne ofiko stream a jak dlouho po tom vy? Díky 🙂

DomoKun
DomoKun
6 let před

Soudruzi (jsem ročník 90 🙂 ještě nemáte livestream a už máte skoro 5 tis.
Doufám že v domácnostech už jste si ťukli, vínem,šáněm, půlkou domácí 🙂

Petr Janík
Petr Janík
6 let před

Čekám, čekám………

max
max
6 let před

..no taaaaaaak…..ja uz chci videt (a slyset) „LIFT OFF“…!!!

Tom
Tom
6 let před

Boooože mě snad praskne nějaká cévka. 🙂

Tom
Tom
6 let před

Boooože mě snad praskne nějaká cévka. 🙂

Geo
Geo
6 let před

6052 čekajících !!!!!!!!!!!!!!!! 😀
síla

peter
peter
6 let před

inak, už nejako pomaly načítava kosmonautix 😀 dúfam, že to silnejšie železo bude niečo ako Anton 😀

Geo
Geo
6 let před

6200 !! Tak to budu zvědavý kde se to zastaví 😀

https://kosmonautix.cz/2018/02/06/zive-a-cesky-falcon-heavy-na-startu/