Inkubátor pro kosmické technologie ESA BIC Czech Republic hledá inovativní startupy. Může podpořit i vás

Podnikatelský inkubátor Evropské kosmické agentury ESA BIC Czech Republic opět podpoří startupy, které pracují s kosmickými technologiemi. Začínající podnikatelé získají 50 tisíc EUR a další podporu pro rozvoj svých nápadů. Hlásit se mohou do 22. září a mají tak možnost zapojit se do podpůrného programu, který jim poskytne příhodné prostředí k rozvoji a otevře dveře mnohým příležitostem.

Inkubátor ESA BIC Czech Republic spravovaný agenturou CzechInvest podporuje projekty, které využívají kosmické technologie a družicová data nebo zavádějí nové inovativní technologie pro kosmický trh. Každý rok vybírá inkubátor inovativní startupy, které získají podporu v podobě financí na své podnikání, mentoringu, technického poradenství i zázemí kanceláří, dílen a laboratoří. ESA BIC pracuje na zviditelnění inkubovaných startupů a otevírá jim dveře k zajímavým kontaktům a dalším investicím.

CzechInvest logo
Zdroj: https://czechinvest.org/

Od roku 2016, kdy inkubátor začal působit v České republice, vybral již 51 startupů, z nichž některým pomohl zhmotnit jejich nápad a vyvinout první prototyp, jiné podpořil na cestě ke vstupu na trh. Jejich aktivity nacházejí uplatnění v oblastech tak rozmanitých jako je kosmický průmysl, zemědělství, městské plánování, umění, letectví, rybolov nebo turismus. Inkubovaným startupům se daří dosahovat jejich podnikatelských cílů a inkubace v ESA BIC pro ně bývá cestou k dalším, často mezinárodním investicím. Mezi největšími úspěchy inkubovaných startupů nelze opomenout například Groundcom. Ten se z pouhého nápadu proměnil v úspěšně fungující podnik, kterému se podařilo podepsat kontrakt na obsluhu připravované konstelace 400 družic s firmou, jež vyvíjí družice třeba i pro americké letectvo. Zároveň služeb a programu tohoto inkubátoru využívají neméně úspěšné a perspektivní startupy typu Spacemanic, který v současné době hraje klíčovou roli v produkci velkého množství družic, vznikajících v českém kosmickém průmyslu.

Pracujete také na vlastním projektu za využití kosmických technologií a chcete své aktivity posunout o úroveň výš? Právě teď máte příležitost. Nadcházející uzávěrka přihlášek do inkubátoru je stanovena na 22. září 2023. Zajímá vás, jak inkubátor funguje a jak se přihlásit? Přihlaste se na individuální konzultaci, na které se seznámíte s průběhem inkubace a jejími podmínkami a dostanete užitečné tipy k vyplňování přihlášek. Více informací o inkubátoru ESA BIC Czech Republic je k dispozici na www.esa-bic.cz. Co ESA BIC nabízí?

  • Finanční podpora: 50 000 EUR na váš výzkum a vývoj
  • Inkubace na míru: Až 2 roky cílené inkubace
  • Poradenství a odborné znalosti: Odborný mentoring v oblasti podnikání i technologií
  • Networking a příležitosti: Značka ESA otevírá dveře k dalším investicím a možnostem navazování kontaktů
  • Globální působení: Exkluzivní přístup k mezinárodním akcím, investorům a startupům

Zdroje informací:
ESA BIC

Zdroje obrázků:
ESA BIC
https://storage.googleapis.com/businessinfo_cz/…/dfdb1a71-czechinvest_cover_logo.png

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.