Pátý ročník Czech Space Weeku zve k návštěvě

Je jedno, zda jste „jen“ zájemce o vesmír a baví Vás kosmonautika, můžete být třeba učitel, který hledá vhodnou inspiraci pro své studenty, ale dveře jsou otevřeny o nově vzniklým start-upům, či zavedeným firmám. O čem je vlastně řeč? O největším českém festivalu, který se zaměřuje na kosmický průmysl. Czech Space Week totiž za pár dní zahájí svůj již pátý ročník. Stejně jako v minulých letech je pro zájemce připravena řada akcí, mezi kterými si asi každý najde něco, co jej zaujme. V rámci dnešního článku se Vás pokusíme seznámit alespoň s některými zajímavými momenty celé akce, jejímž mediálním partnerem jsme se stali i pro tento ročník. Czech Space Week je v roce 2022 naplánován na období mezi 28. listopadem a 2. prosincem.

Dvoudenní akce Space2Business proběhne v pražském Kongresovém centru.

Dvoudenní akce Space2Business proběhne v pražském Kongresovém centru.
Zdroj: https://www.czechspacenews.cz/

Ať už jste na poli kosmických technologií již zavedené firma, nebo začínající start-up, neměli byste minout dvoudenní akci Space2Business, která proběhne mezi 28. a 29. listopadem v Kongresovém centru v Praze. Tato akce má podporu Evropské kosmické agentury (ESA), Agentury Evropské unie pro Kosmický program (EUSPA), ale i dalších evropských firem a investorů. V rámci Space2Business mohou zástupci jednotlivých firem navázat vzájemnou spolupráci a posílit tak budoucí plánované projekty. Pro účastníky jsou připraveny například různé konference, ale i soutěž pro start-upy.

V rámci Czech Space Weeku je naplánována i mimořádně atraktivní přednáška pro veřejnost. Profesor Petr Kulhánek přijede 1. prosince do Tisé u Ústí nad Labem, kde ve zdejší kavárně Refugio od 18:30 povypráví o nejdokonalejším (a také nejdražším) kosmickém teleskopu všech dob. Můžete se tedy těšit na fascinující vyprávění o Teleskopu Jamese Webba. Jak už bylo uvedeno v samotném úvodu článku, na Czech Space Weeku si přijodu na své všichni – včetně laické se tedy pamatuje také na odbornou veřejnost a její program. Mezi 30. listopadem a 1. prosincem se v Praze například uskuteční odborný seminář pořádaný pod záštitou Českého předsednictví Ministerstvem zahraničních věcí, Ministerstvem dopravy a za podpory Evropské komise a EUSPA. I tato akce spadá pod Czech Space Week a jejím úkolem je implementovat strategie EU pro spolupráci s Indo-pacifikou oblastí.

Minikonference pojmenovaná Příští zastávka: Vesmír cílí primárně na studenty středních a vysokých škol se zájmem o práci v oboru kosmických technologií.

Minikonference pojmenovaná Příští zastávka: Vesmír cílí primárně na studenty středních a vysokých škol se zájmem o práci v oboru kosmických technologií.
Zdroj: https://www.czechspacenews.cz/

Studenty ze středních a vysokých škol by zase mohla zaujmout minikonference pojmenovaná Příští zastávka: Vesmír. Studenti v jejím rámci získají informace o možnostech, které mají jak během studia, tak i po něm. Minikonference, která proběhne 2. prosince mezi 11:00 a 16:00 v prostorách pražského planetária, má účastníky seznámit s aktuální situací a motivovat je k dalšímu vzdělávání a nabírání kontaktů pro jejich pozdější profesní život. Připraveny jsou diskuse se zástupci průmyslu, vědy, univerzit, středních škol i státní správy. Na panelové diskuse s hosty bude možné navázat jak v přestávkách, tak i po konci oficiálního programu. Na 2. prosince pak v rámci Czech Space Weeku připravila Hvězdárna Ždánice pozorování Slunce s ukázkou v planetáriu a

Všechny potřebné informace o Czech Space Weeku, v článku zmíněných akcích, ale i o mnoha dalších projektech, které se v dalších dnech v rámci festivalu uskuteční, najdete na oficiální stránce https://www.czechspacenews.cz/czech-space-week/.

Zdroje informací:
https://www.czechspacenews.cz/

Zdroje obrázků:
https://www.czechspacenews.cz/wp-content/uploads/2022/08/banner_CSW.jpg
https://www.czechspacenews.cz/wp-content/uploads/2022/08/Navrh-bez-nazvu-1-e1666108809875.png
https://www.czechspacenews.cz/wp-content/uploads/2022/10/ss-e1666566375450.png

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.