Novinky kolem našich přenosů a nového projektu

Vážení čtenáři, po delší době vychází na našem webu článek, ve kterém se sice nedozvíte nic o novinkách z kosmonautiky, ale přesto si myslím, že byste jej neměli vynechat. Řeč se totiž bude točit kolem živě a česky komentovaných přenosů a také kolem nového projektu, s jehož rozběhem byste nám mohli pomoci. Pokud tedy o tyto novinky stojíte, budu rád, když budete pokračovat ve čtení.

Živě a česky komentované přenosy startů raket a dalších důležitých kosmonautických událostí jsme na našem YouTube kanálu rozběhli na podzim roku 2015. S počátkem roku 2019 došlo k jejich přesunu na Mall.tv, což svého času vyvolalo značnou vlnu nevole z řad čtenářů / diváků. Navzdory obecně rozšířeným názorům jsem nad technickými problémy, které byly s vysíláním na nové platformě spojeny, nemával rukou. Pravidelně jsem vše řešil s kolegy z Mall.tv, aby bylo možné vychytat co nejvíce závad a komplikací. Před nedávnem jsme při jedné z podobných debat dospěli k názoru, že původní plán by zasloužil nějakou revizi. Kolegové z Mall.TV vyjádřili svůj názor, já přidal svůj a znovu jsem tlumočil i názory vás, diváků. V následné debatě padala řada návrhů, z nichž nakonec vykrystalyzoval projekt, s jehož podobou Vás chci nyní seznámit.

Pro Vás, čtenáře / diváky bude asi nejdůležitější sdělení, že živě a česky komentované přenosy se od 1. listopadu roku 2022 vrací zpět na YouTube kanál Kosmonautixu. S kolegy z Mall.TV jsme se shodli, že to bude pro všechny strany nejlepší řešení, které Vám navíc, jak předpokládám, udělá radost. Rozhodně to však neznamená že já, Dušan Majer, odcházím z Mall.TV. Stále tam budou vycházet pořady Vesmírné zprávy, Krátké vesmírné zprávy i Vesmírná technika, pro kterou píše texty Michal Václavík. Stěhují se pouze naše živé přenosy. Už od zítřka tedy budou všechny naše komentované přenosy vysílány pouze na YouTube kanálu Kosmonautixu, kde probíhaly mezi roky 2015 a 2018. Vše se tedy vrací k původnímu osvědčenému formátu, po kterém tolik z vás roky volalo. Pevně věřím, že vás tato zpráva potěšila. Ještě je potřeba uvést, že zavedené formáty Vesmírné výzvy a Pokec s kosmonautixem budou vycházet i nadále v neměněné podobě na našem YouTube kanálu.

V úvodu jsem však sliboval, že v tomto článku oznámím i nový projekt, s jehož rozběhem budeme potřebovat Vaši pomoc. Společně s Mall.tv totiž rozbíháme projekt videí o kosmonautice v angličtině. Pořady Vesmírné zprávy, Krátké vesmírné zprávy a Vesmírná technika, které budou i nadále vycházet v češtině na Mall.tv dostanou své anglické verze, které mohou oslovit ještě širší skupinu diváků. První video na novém kanálu Space Flight News vyjde už zítra, tedy 1. listopadu. A v čem spočívá Vaše pomoc, o kterou bych Vás tímto chtěl požádat? Algoritmy YouTube fungují tak, že (kromě jiného) doporučují kanály, které sledují ostatní lidé. Pokud tedy máte v zahraničí anglicky mluvící kamarády, které by tohle téma mohlo zajímat, doporučte jim, prosím, tento nový kanál. Případně i Vy sami se můžete na videa dívat a pomůžete tím rozběhnout celý nový projekt. Až nový kanál dosáhne potřebného počtu odběratelů a následovaných hodin, bude na něm aktivována monetizace. Ještě pro jistotu, aby bylo jasno – monetizace se týká pouze nově založeného kanálu Space Flight News s pořady v angličtině. Zavedeného kanálu kosmonautixu se monetizace týkat nebude.

Zdroje obrázků:
https://wp.technologyreview.com/…creditbrady-kenniston-10.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

55 komentářů ke článku “Novinky kolem našich přenosů a nového projektu”

  1. MagionCZ napsal:

    Přechod Kosmonautixu na Mall.tv jsem chápal a snažil jsem se přizpůsobit…
    Brzo však přišel problém v upozorněním na nové starty… jedu na více pc, ne všude jsem přihlášen… ok tak jsem to oželel…
    Problém, se kterým jsem se ale nevyrovnal jsou reklamy… a to hlavně jejich neúměrná hlasitost oproti přenosu… (však aby ne, když jsou některé ve tři ráno) Jen když sem si to dal ze záznamu na lehce osolené repráky… tak to už fakt nešlo… jedině mít nachystaný ovladač s prstem na mute tlačítku… takže jsem tiše trpěl…

    No a teď takové překvapení… návrat na YT!
    (jistě, tam mi taky reklamy vadí, snad nebudou přibývat)

    Děkuji za toto jistě nelehké rozhodnutí.
    Opravdu obdivuji Váš smysl pro sebereflexi, prosazování názorů hnidopichů a transparentnost s jakou jste to pojal/i.
    Přeji hodně štěstí nadále!

    Váš skalní fanda

  2. BJ napsal:

    …prestal jsem chodit na kosmonautix kvuli Mall (strasna sluzba) …ano vim, jsou tu i supr clanky, nejen prenosy …i ten CZ komentovany Falcon Heavy jsem vypustil …kouknu dnes, coto, youtube??? …tak hledam co jsem minul …toto jsem minul …dekuji! …tak se jdu podivat zpetne:-)
    BJ

  3. Mojmir napsal:

    No konečně!!!!!! Teď už tě mám Dušane zase rád 🙂 V posledních černých dnech konečně jedna dobrá zpráva…. Díky 🙂

  4. ghost13 napsal:

    Skvělá zpráva. Na LG televizi to bylo jednou ano a třikrát ne :-(. Chválím Dušana, že si na první přenos na YT objednal Falcon Heavy. To SpaceX každýmu neudělá.

  5. entes napsal:

    Člověk mohl mít dobrou vůli, ale dívat se u zpětných záznamů startů na dvě reklamy každých co pět minut prostě nešlo.

  6. Lubo napsal:

    ..paradna sprava, dakujeme…nic proti Mall.tv ale na LG telke, WebOS, Mall aplikacia, trhany obraz, spravidla bez zvuku.. nepouzitelne.. Youtube bez problemov. Vas novy kanal subscribnuty, Perth, Zapadna Australia, budeme sledovat ..

  7. Ričrd napsal:

    Dovolím si parafrázovat jedno přísloví: „Živě a Česky, to je dlouhá a trnitá cesta od YouTubu ke YouTubu.“.

  8. Cateye napsal:

    Prvotní radost vystřídalo zklamaní, že se návrat na YT týká pouze přímých přenosů. Moc rád bych se podíval i na ostatní pořady z produkce redakce kosmonautix, ale na Mallu na ně prostě koukat nebudu.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Řekl bych, že přenosy jsou z naší tvorby nejsledovanější a taky je trápily oproti ostatním největší problémy. Sledování Vesmírných zpráv, Krátkých vesmírných zpráv a Vesmírné techniky na Mall.TV nemá technické problémy, které trápily třeba přenosy. Ale pokud se tam nechcete dívat ze zásady, je to vaše svobodná volba. Pak mohu jen doporučit nový anglický YouTube kanál, kde budou zprávy, co dávám na Mall.TV, ovšem anglicky.

  9. Jiri Kos napsal:

    Z mého trochu sobeckého hlediska je to skvělé rozhodnutí. Sledoval jsem starty i přes občasné problémy i na MAAL.TV, a sice na velké obrazovce „chytré“ televize. Ovšem před několika měsíci mi chytrá televize zničehonic oznámila, že „tento formát“ není podporován. Takže jsem na sledování startů víceméně rezignoval. No a protože YouTube sleduji pravidelně i z mnoha jiných důvodů nemohli jste zvolit lepší řešení než jste zvolili. Díky!

  10. LionClarence napsal:

    Opravdu velké díky za návrat přenosů ze startů na YouTube. Konečně zase bude možné sledovat starty raket bez obav, co se zase stane. Chci Vám opravdu moc poděkovat za Vaši práci, která mě a mnoha dalším fandům kosmonautiky přináší mnoho informací a zábavy.
    Ještě k Malltv, chápu, že reklamy je živí, ale dát 2x30s reklamu k Krátkým vesmírným zprávám, které trvají nějaké dvě minuty, to je už opravdu moc. Reklamy nejdou přeskočit a jsou mnohdy dvě stejné za sebou. Vesmírné zprávy i techniku sleduji od začátku, ale v poslední době mě už reklamní politika Malltv začíná od sledování odrazovat. Můžete prosím s reklamami 2x30s něco udělat?

  11. pave69 napsal:

    Na Mall mi vadí hlavně, že nejde pustit na velké telce. V PC je mi to víceméně jedno. Rozhodně na TV zkusím přejít na YT czenglish verzi 🙂

  12. Jiří Vránek napsal:

    Rád se opět vracím ke sledování na YT. Děkuji za moudré rozhodnutí.

  13. Jakuik napsal:

    Úžasná zpráva. Pro mě i z jiného důvodu, Dušane vaše angličtina je pro mě nádherně srozumitelná (na rozdíl od angličtiny zbytku světa 😀 ), takže určitě budu moc rád sledovat a posunu dále i z tohoto důvodu.
    Děkuji

  14. Borin napsal:

    Připojím se k blahopřání ke zrodu příležitostí.
    Přesto se musím ptát.

    Je dobře promyšlené mít ve startovací upoutávce pod anglickým komentářem doprovodné obrázky s českými texty?
    Nepovede tohle k opadnutí zájmu v prvních vteřinách pro nečeské diváky?

    Vím, že hodně originálních textů v angličtině je zde vlastně zdrojových, takže by nebyl důvod ke sledování právě na Kosmonautix.cz – Ale přeci jen by se hodila anglická mutace vlastních článků.

    (Nenabízím se, mé schopnosti na to nestačí.)
    Držím palce!

  15. MilanV napsal:

    Také děkuji za toto řešení. Čistě technicky: jiné pořady než živá vysílání není technický důvod z mall.tv stahovat, alespoň podle mých zkušeností, ale na živá vysílání se opravdu hodí mít v zádech platformu, která je koncipovaná na řádově jiné návštěvnosti naráz, takže podle toho funguje. Plus další technické vychytávky.

    Připomíná mi to jeden můj oblíbený citát ještě z dětství z (knižního) Medvídka Pú… 🙂

  16. ToHo napsal:

    Velmi si vazim schopnosti stat za svymi rozhodnutimi a nemenit je pri prvni vlne nesouhlasu. A jeste vic si vazim toho, kdyz take nekdo dokaze dozrat k tomu, ze ne kazda zmena je k lepsimu. Diky Dusane za skvelou zpravu a skvelou praci pro popularizaci kosmonautiky.

  17. Tomas D. napsal:

    Vím, že je to trochu úzkoprsé, ale MallTV mě byl osobně vždy proti srsti a starty jsem po odchodu z YT přestal sledovat.
    Tato zpráva mne Dušane opravdu moc potěšila.
    Všechny vaše projekty na YT samozřejmě v rámci svých možností podpořím.
    Děkuji.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Díky moc, velice si cením Vaší zprávy i pomoci s rozběhnutím nového kanálu.

    • Mario napsal:

      U mňa to bolo rovnako. Mall v podstate nepoužité tak som to prestal sledovať. YouTube má síce každú chvíľu reklamu ale inak tam ide všetko ako hodinky. Správne rozhodnutie.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Jsme rádi, že jste s námi.

      • Marek Zettík napsal:

        No, reklamy… Na Mall.tv, když jsem se díval na záznam, tak cca 30 minutové video mělo nějakých 20 reklam (10x 2 páry) a to když ukončíte 1. reklamu z páru, tak začne hrát druhá. Na YT většinou, když ukončíte 1. z páru, tak 2. už nehraje. Nebo skončí reklama a na ní navazujé druhá, ta samá. A nebo některé reklamy nehorázně řvou (což chápu, není to přímá vina mall.tv, nicméně se to dá prohnat normalizérem :-))) ).
        Tak osobně si myslím, že na YT to bude mnohem lepší a hlavně by to mělo jít na všech smart TVs, narozdíl od mall.tv, kde podpora je ubohá (aplikace mall.tv) 🙂

        Děkuji Dušane za opětovné YT 🙂

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Není zač, díky, že jste s námi. 😉

  18. SaturnV napsal:

    To je skvělá zpráva! Doufám, že s Artemis 1 na YouTube překonáme rekord sledovanosti a bez technických potíží.

  19. Krakra VÝSTRAHA napsal:

    Mall (mall.tv) projekt českých (rádoby) podnikatelů se střílí do vlastní nohy.

    Místo toho, aby problémy vyřešili – tak se vysílání zruší.

    Změny vítám!

    A z pana Majera se se stane světoznámí „youtuber“ odborník na kosmonautiku.
    Být panem Majerem nedovedl bych si představit svojí lepší budoucnost.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      S kolegy z Mall.TV jsme celou situaci zevrubně řešili. Rozhodně to nebylo tak, že by se chtěli přenosů hned zbavit. hledali jsme možnosti, vhodné cesty, zvažovali u každé plusy i minusy. nakonec nám po zralé úvaze vyšla jako nejlepší právě tato možnost.
      Díky za důvěru, ale já stojím nohama na zemi. Projekt je zatím na úplném začátku a netroufám si odhadovat jeho budoucnost.

  20. Mad Hatter napsal:

    Super díky moc 😉 správný krok tleskám 😉

  21. MarekB napsal:

    Paráda! My, co sledujeme Kosmonautix pravidelne, sme to tušili. A je to tu. Moc sa teším a díky moc, že ste nám divákom vyhoveli. Moc sa tešíme na prenosy na YouTube! Ešte raz díky moc!

  22. tonda napsal:

    Tleskám Tvému rozhodnutí!!A jestli to dobře chápu,Vesmírná technika,Krátké vesmírné zprávy a Vesmírné zprávy budou vycházet česky na MALLTV a v anglické verzi na YTube?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.