Vesmírná technika: Provoz sovětských družic US-A s jaderným reaktorem

VT_2022_13

Provoz sovětských radarových družic US-A, které používaly jaderné reaktory, se utěšeně rozbíhal. Po fázi testů se přistoupilo k vypuštění ostrých družic, které ve většině případů fungovaly bez problémů. Ovšem družice Kosmos 954 si vybrala porci problémů měrou vrchovatou. Družice se vymkla kontrole řídícího střediska a neřízeně vstoupila do zemské atmosféry. Dopad jejích trosek na území Kanady způsobil významný diplomatický spor.

Pokud Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku pořadu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Vesmírná technika vychází na MALL.TV každý pátek .

Kromě Vesmírné techniky najdete na internetové televizi MALL.TV i další pořady Kosmonautixu. Každý den zde vycházejí Vesmírné zprávy, které informují o dění v kosmonautice. Také zde najdete živě a česky komentované přímé přenosy startů raket pod názvem Vesmírné starty.

Pokud si chcete prohlížet tyto pořady přímo v aplikaci na svém telefonu, tabletu nebo na chytré televizi, zde je návod jak naladit MALL.TV

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

11 komentářů ke článku “Vesmírná technika: Provoz sovětských družic US-A s jaderným reaktorem”

  1. jregent napsal:

    „Bohužel ne všechny chytré TV podporují plnohodnotný webový prohlížeč včetně vloženého přehrávače.“

    Připojením Chromecastu se zbavíte závislosti na proprietární appce v TV
    https://www.alza.cz/chromecast/18867089.htm

    Léta takto sledujeme na Tv Dušanovy přenosy z notebooku
    Akorát mu kazíme statistiky, když je celá rodina započítána jako 1 kus:-)

  2. JoaoPinto1 napsal:

    Souhlasím. Léta mám spřažený počítač s velkou televizí přes HDMI a monitor jsem už dávno zahodil. Dívám se běžně na filmy a sportovní přenosy a žádný problém v tom není.

  3. pave69 napsal:

    Neuvažujete o přechodu na nějakou normální streamovací platformu? Mall.tv se nedá pustit na televizi (viz https://digital.rozhlas.cz/malltv-konci-jako-televizni-aplikace-nahradou-muze-byt-i-jeji-novy-youtube-kanal-8712265).

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Hezký den,
      neplánuju to. Osobně si myslím, že sledování na PC je pohodlnější.

      • pave69 napsal:

        Na 1,5 m televizi je to větší zážitek, zvlášť pokud jsou zdrojová data ve vyšším rozlišení.
        Tak teda nic 🙁

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        I PC monitory mají FullHD rozlišení, některé i 4K. Pardon, ale tohle mi přijde jako slabý argument. 😉

      • mauron napsal:

        „Slabý argument“? Se synkem se díváme na „kosmická“ videa jen na velké smart televizi. Takové lety SpaceX i sestřihy jsou na ní parádní. Je to i nejlogičtější. Koukáme třeba na film a v době kdy je na Prima zoom reklama, přepnu jedním tlačítkem na youtube a po 10 sekundách reklamy tam už mi jede záznam co je nového na Boca Chica.
        Na předpověď počasí nebo aktuální teploty taky už jen tam. Je to nejrychlejší. Náběh televize je pět sekund, kdykoliv potřebuji.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Jak se říká – proti gustu … přijde mi to takové divné, mnohem logičtější mi připadá ledovat v TV televizní vysílání a na PC / tabletu / mobilu internetový obsah. Ale asi jsem v tomhle směru exot.

      • mauron napsal:

        P.S. Dokonce na velké televizi čtu i kosmonautix. Je to dobrý trénibk přepnutí očí, kdy místo ostření na půl metru, které mám v práci, najednou ostřím na tři a půl metru. Dobrá prevence krátkozrakosti. Pro děti i dospělé.

      • Vojta napsal:

        Taky jsem propojil TV s počítačem a na sledování videa (je jedno jestli z antény, z lokálního disku nebo z internetu) je to ideální. Velký obraz, lepší zvuk, možnost pohodlně sledovat ve více lidech… Také některé hry se hrají lépe z gauče, ale to je jiný příběh. Jasně, pracovat se na tom moc nedá a ani psaní emailů není zrovna k doporučení. Samozřejmě po připojení plnohodnotného PC není potřeba žádná aplikace v TV, ale pokud má někdo TV samostatně, tak je chybějící aplikace dost mrzutá záležitost. Bohužel ne všechny chytré TV podporují plnohodnotný webový prohlížeč včetně vloženého přehrávače.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.