ESA žádá kandidáty na kosmonauty o trpělivost

Evropská kosmická agentura vydala zprávu, ve které žádá o trpělivost při zpracování více než 23 000 žádostí o vstup do oddílu astronautů. Konečný počet dalece překonal i ty nejoptimističtější odhady agentury. Vedoucí oddělení kosmické medicíny ve středisku astronautů EAC, Guillaume Weerts, je členem týmu, který vede výběr astronautů. Podle jeho slov můžeme počet žádostí považovat za pozitivní signál úrovně zájmu o kosmické aktivity v Evropě. Jedním dechem však dodává, že zpracování těchto žádostí bude nějaký čas trvat.

V agentuře ESA pevně věříme, že si každá žádost zaslouží dostat pozornost. Vzhledem ke značnému množství žádostí to prostě vyžaduje více času, než jsme původně čekali,“ vysvětluje Weerts. „Po ukončení fáze předběžného výběru jsme zjistili, že některé žádosti nesplňují požadavky uvedené v příslušné dokumentaci, a tyto žadatele jsme okamžitě vyrozuměli. Více než 80 % všech zbývajících (způsobilých) žádostí je však stále předmětem přezkumu,“ říká Antonella Costa, která působí v ESA na pozici Human Resources Business Partner.

Dalším krokem pro úspěšné kandidáty bude pozvání k celodenním zkouškám. Tento krok vlastně již začal a potrvá nejméně do konce roku. Uchazeči jsou k testům zváni postupně nejen vzhledem k náročnosti tohoto procesu, ale i nutnosti zohlednit cestovní omezení související s Covid-19. „Pokud jste zatím nebyli vyzváni, tak to nemusí nutně znamenat, že Vaše žádost nebyla schválena. Prosíme Vás o trpělivost při zpracování žádostí a posílání pozvánek,“ vysvětluje Costa a dodává: „Chtěli bychom poděkovat všem, kteří si podali přihlášku. Naprosto chápeme, jak jsou tyto žádosti pro uchazeče důležité. Snažíme se všem, kteří se přihlásili, dát co nejdříve vědět výsledek.“ Podle aktualizovaného časového harmonogramu se očekává, že všem kandidátům budou výsledky oznámeny nejpozději do konce listopadu 2021.

Přeloženo z:
https://www.esa.int/

Zdroje obrázků:
https://www.esa.int/…/images/2021/05/esa_join_us2/23320183-1-eng-GB/ESA_Join_Us.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.