Vesmírná technika: Družicový komunikační systém TDRSS

VT_2020_46

Od Měsíce, do kterého jsme narazili v minulém dílu, se vrátíme zpět k Zemi, nikoliv však na její nízkou oběžnou dráhu. V dněšní Vesmírné technice budeme kroužit podstatně výše. Pod zkratkou TDRSS (Tracking and Data Relay Satellite System) se skrývá systém tvořený družcemi TDRS (Tracking and Data Relay Satellite) na geostacionární dráze a pozemními stanicemi. Díky tomuto systému můžeme nepřetržitě obousměrně komunikovat s desítkami družic na nízké oběžné dráze Země.

Pokud Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku pořadu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.


Vesmírná technika vychází na MALL.TV každý pátek .

Kromě Vesmírné techniky najdete na internetové televizi MALL.TV i další pořady Kosmonautixu. Každý den zde vycházejí Vesmírné zprávy, které informují o dění v kosmonautice. Také zde najdete živě a česky komentované přímé přenosy startů raket pod názvem Vesmírné starty.

Pokud si chcete prohlížet tyto pořady přímo v aplikaci na svém telefonu, tabletu nebo na chytré televizi, zde je návod jak naladit MALL.TV

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

4 komentářů ke článku “Vesmírná technika: Družicový komunikační systém TDRSS”

  1. Jan Jancura napsal:

    Já vím, ale není to moc pohodlné, ale co se dá dělat, za poznání se platí.

    • Michal Václavík VIP napsal:

      No snahou Vesmírné techniky je, aby to byl pořad jiného obsahového formátu než ostatní pořady co připravuje Dušan. Snažím se do ní dostat co možná nejvíce informací, ale na druhou stranu z toho nemohou vznikat hodinové dokumenty. Proto je výsledek takový jaký je.

  2. Jan Jancura napsal:

    Díky, velmi zajímavé a poučné. Jen s tím mám ten problém, že to je hodně informací za krátkou dobu, takže když se nad něčím zamyslím, tak mi zase něco uteče.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.